DGS İşitme Engelliler Öğretmenliği Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

İşitme Engelliler Öğretmenliği DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS İşitme Engelliler Öğretmenliği puanları ve 2017 DGS İşitme Engelliler Öğretmenliği kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

İşitme Engelliler Öğretmenliği Hakkında Bilgi:

İşitme Engelliler Öğretmenliği, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SÖZ puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bölümde alan bilgisi, formasyon ve uygulamalı dersler okutulmaktadır. Bölümün amacı alanında bilgili, birikim sahibi öğretmenler yetiştirmektir.

İşitme Engelliler Öğretmenliği mezunları öğretmen olarak kamu kurum ve kuruluşlarında atanarak görev alabilirler. Özel sektörde rehabilitasyon merkezlerinde sözleşme ile çalışma imkanı bulabilirler. Maaşlar atama ve sözleşme durumuna göre değişir. İstihdam oranı yüksektir. Kişilerden beklenen sabırlı, şefkatli, adil, insaflı ve vicdanlı olmalarıdır.

İşitme Engelliler Öğretmenliği DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) Eğitim Fakültesi İşitme Engelliler Öğretmenliği SÖZ 8 8 277,77125 287,08236
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN) Eğitim Fakültesi İşitme Engelliler Öğretmenliği SÖZ 4 4 275,27346 277,55519
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Fatih Eğitim Fakültesi İşitme Engelliler Öğretmenliği SÖZ 4 4 270,05428 280,78334

DGS İşitme Engelliler Öğretmenliği Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.