DGS İlköğretim Matematik Öğretmenliği Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

İlköğretim Matematik Öğretmenliği DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS İlköğretim Matematik Öğretmenliği puanları ve 2017 DGS İlköğretim Matematik Öğretmenliği kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Hakkında Bilgi:

İlköğretim Matematik Öğretmenliği, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SAY puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bölümün amacı ilköğretim kademelerinde matematik öğretmenliği açığını kapatmaktır. Bölümde temel bilimler, alan bilgisi ve formasyon dersleri okutulmaktadır.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği mezunları KPSS puanı ile atanarak ilköğretim kademelerinde memur olarak çalışabilirler. Özel kurumlarda ilköğretim kademesinde öğretmenlik yapabilirler. Maaşlar ortalama seviyenin üstündedir. Kişilerden beklenen sabırlı, adil, merhametli, vicdanlı, insaflı olmalarıdır. Öğretmenlik mesleği eğitim alanında doğrudan yer aldığı için çok önemlidir. Bu nedenle kişilerin kesin kararlarla eğitim fakültelerine girmeleri gerekir.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Gazi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği SAY 1 0

DGS İlköğretim Matematik Öğretmenliği Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.