DGS Çeviribilim Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Çeviribilim Bölümü DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Çeviribilim Bölümü puanları ve 2017 DGS Çeviribilim Bölümü kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Çeviribilim Bölümü Hakkında Bilgi:

Çeviribilim Bölümü, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SÖZ puan türüyle öğrenci kabul eden bir bölümdür. Ülkemizde Boğaziçi Üniversitesi’nde İngilizce olarak bulunmaktadır. Bölümün amacı çeviri alanında gerekli yetişmiş insan gücünün karşılanmasıdır. Bölümde okuma, yazma, konuşma, metin inceleme ve eser incele alanında dersler teorik ve pratik olarak okutulmaktadır.

Çeviribilim Bölümü mezunları kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektör kurumlarında yeterli bilgi, birikim ve donanıma sahip olarak çalışma imkanı bulabilirler. Özellikler bakanlıklarda ve bakanlık müdürlüklerinde görev alabilirler. Basın ve yayında da görev alabilirler. Maaşlar iş yükü ve çalışma hacmine göre değişir. Kişilerden beklenen özverili ve dikkatli olmalarıdır.

Çeviribilim Bölümü DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Fen-Edebiyat Fakültesi Çeviribilim (İngilizce) SÖZ 3 3 289,22190 310,26508

DGS Çeviribilim Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.