DGS Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü puanları ve 2017 DGS Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü Hakkında Bilgi:

Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SAY puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bölümün amacı gerekli yetişmiş insan gücünün karşılanmasıdır. Bölümde temel bilim ve teknik bilim dersleri teorik ve uygulamalı olarak okutulmaktadır.

Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü mezunları sağlık kurum ve kuruluşlarında kamuda, özel sektörde çalışma imkanı bularak iş sahibi olabilirler. Laboratuvar araştırmaları yapmak için yeterli bilgi, birikim ve donanıma sahiptirler. Maaşlar ortalama seviyededir. Kişilerden beklenen dikkatli ve özverili çalışmalarıdır.

Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
AKSARAY ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji SAY 4 4 251,46777 264,76433
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ (KONYA) Fen Fakültesi Biyoteknoloji SAY 3 3 241,88440 271,33705

DGS Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.