DGS Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği puanları ve 2017 DGS Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Hakkında Bilgi:

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SAY puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bölümün amacı bilgisayar hizmetlerinin yerine getirilmesinde gerekli yetişmiş insan gücünün yazılım ve donanım yeterliliğiyle karşılanmasıdır. Bölümde temel bilimler ve alan bilgisi dersleri teorik ve pratik olarak okutulmaktadır.

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği mezunları mühendis unvanı ile kamu kurum ve kuruluşlarında, özek sektör kurumlarında bilgisayar hizmetlerinin yerine getirilmesinde yetişmiş insan gücünü karşılayacak şekilde iş sahibi olabilirler. Maaşlar ortalamanın üstündedir. Kişilerden beklenen sabırlı, dikkatli ve özverili olmalarıdır.

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
TOROS ÜNİVERSİTESİ (MERSİN) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu) SAY 1 1 302,94066 302,94066
TOROS ÜNİVERSİTESİ (MERSİN) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli) SAY 5 5 222,85828 258,69703

DGS Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.