Dershaneler Ne Zaman Kapatılacak

Dershaneler ne zaman kapatılacak nabi avcı hakkında bilgi kısaca, Dershaneler ne zaman kapatılacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı kanunun Resmi Gazete’de de yayınlanmasıyla dershanelerin dönüştürülme süreci başladı. Dershaneler özel okula dönüştürülürken Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki 14 genel müdürden 3’ü de değiştirildi.

Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, dershaneleri de içine alan bir düzenlemeler bütününü içeriyor. Kanun Abdullah Gül’ün de onaylaması ile yürürlüğe girdi.

Yakın zamanda Resmi Gazete’de de yayınlanan kanunla dershane tanımı değiştirildi ve Özel Eğitim Kurumları Kanunu’ndan dershane tanımlaması çıkarıldı.

Kanunun onaylanmasının ardından ortaöğretim ve yükseköğretime giriş sınavlarından önce öğrenciler sınava hazırlanmak için dershanelere giremeyecek ve buna yönelik kurslar açılamayacak.

Talim Terbiyeden 2 Üye Gitti

1 Eylül 2015’ten sonra dershaneler faaliyetlerini durduracak ve 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda özel okula dönüşüm sürecini tamamlamış olacak. Yeni kanun ile Milli Eğitim Bakanlığı’nda da yenilenme başladı. 14 genel müdürden 3’ü değiştirildi ve 2 Talim Terbiye Kurulu Üyesi de görevinden alındı. Görevi değişen isimler ise şöyle; Özel Öğretim Genel Müdürü Mehmet Küçük yerine Ömer Faruk Yelkenci, Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü Mustafa Baloğlu yerine Yurdagül Aydoğdu.

Aydoğan’ın Yerine Bozkurt

Görevden alınan bir diğer isim Yusuf Esener, Destek Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yapmaktaydı. Yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte kurulan Yurtdışı ve Yüksek Öğrenim Genel Müdürlüğü birimine Semih Aktekin getirildi.

Görev değişiklikleri bununla da sınırlı kalmadı ve 81 il milli eğitim müdürünün 12’si merkeze atandı. Bu 12 milli eğitim müdürünün 10’u yerine yeni atamalar yapıldı. Önemli bir değişiklik olan Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da görevi değiştirilenler arasında ve yerine Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü olan Erol Bozkurt atandı.

Merkeze çekilen bir diğer önemli isim Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar oldu. Atilla Gülsar yerine de vekil olarak şube müdür yardımcısı Mustafa Bilici getirildi. Diğer görev değişiklikleri ve merkeze çekmeler ise, Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Denizli İl Milli eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Hatay Milli Eğitim Müdürü Halil Sanlı, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Siirt Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Aksaray Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, Yalova Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ile Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy şeklinde yapıldı.

İki Yeni Genel Müdürlük

Normalde sayısı 5 olan müsteşar yardımcısı 7 olacak şekilde artırılırken, daire başkanlarından görevi değiştirilenler de oldu. 140 daire başkanının 23’ü değiştirildi. Yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle Yurtdışı ve Yükseköğrenim Genel Müdürlüğü ve Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü olmak üzere iki birim oluşturuldu.

Yurtdışındaki Türk Okulları İçin Yeni Birim

Yurtdışı ve Yükseköğrenim Genel Müdürlüğü olarak yeni kurulan birimin yurtdışında MEB’e bağlı okullar kurmasının mümkün olduğu öğrenildi. Orta Asya, Balkanlar ve Afrika’da MEB’e bağlı okulların kurulmasının talep edildiği de MEB kaynaklarından öğrenildi. Yurtdışı ve Yükseköğrenim Genel Müdürlüğü bir yandan YÖK ile ilgili denklik durumları ile de ilgilenecek.

İkinci yeni birim olan Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, YÖK’ün 3 katı kadar sınav yapan Bakanlığın yükünü azaltmak için kurulduğu ve sınavlara, sınavların ölçme ve değerlendirilmesine, daire başkanlığı yerine genel müdürlük olarak kurulmasının uygun görüldüğüne dair kaynaklardan bilgiler alındı.

Dershaneler Ne Zaman Kapatılacak Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.