Çinko Bakır Selenyum ve Kükürt Gibi Maddelerin İnsan Vücudu İçin Önemi

Çinko, bakır, selenyum ve kükürt gibi maddelerin insan vücudu için önemi nedir kısa bilgi

Vücudumuz işleyiş ve direncini muhafaza etmek için her zaman çeşitli protein, mineral, vitamin gibi minerallere ihtiyaç duyar. Ve tüm bu minerallerin vücudu etkileyen kendine özgü çeşitli görevleri vardır. Bunlardan bir kısmını inceleyeceğiz.

KÜKÜRT: Vücudumuz Kükürt yoksunluğunda, derimiz çatlak ve kuru bir hale gelir, saçlarımız yıpranır, tırnaklarımızın yapısı bozulur. Çünkü kükürtün özelliği vücuttaki safra üretimi dengeler, kandaki şeker oranını dengeler, tırnak ve deri oluşumunu hızlandırır. Günlük hayatta yumurta, kırmızı et, balık, ceviz gibi besinlerle karşılayabiliriz.

ÇİNKO: Hastalıklara karşı vücudun daha dirençli yani bağışıklık sistemini güçlendirerek daha sağlıklı olmamızı sağlar. Yaraların erken iyileşmesini, büyüme hormonunu destekler, sağlıklı cilde sahip olmamızı sağlar. yetişkin bir bedenin yaklaşık olarak günlük 25-50 mg ihtiyacı vardır. Fındık, deniz ürünleri ve tahıl ürünlerinde bol miktarda bulunur.

BAKIR: Kandaki alyuvar üretimini sağlar, metabolizmayı dengeler. Yoksunluğunda kansızlık ve egzama gibi riskler oluşur. Çavdar, yeşil yapraklı sebzeler, fındık ve mantarda bol miktarda bulunur.

SELENYUM: vücudun zehirlerden arınmasını ve korunmasını sağlar. Enfeksiyon be bakterilere karşı korur. Bedenin esnekliğini korur. E vitamini ile birlikte görev alır. Soya fasulyesi, işlenmemiş tahıl gibi besinler ile beslenilirse faydaları görülür.

 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.