Bitkiler Ne Zaman Solunum Yapar

Bitkiler ne zaman solunum ne zaman fotosentez yapar, bitkiler ne zaman fotosentez yapar konusunda sizlere bilgi vereceğiz.

Bitkiler de tıpkı insanlar ve gelişmiş hayvanlar gibi solunum yaparlar. Bitkiler, yapraklarının gelişimi tamamlanır tamamlanmaz solunum yapmaya başlar. Bitkiler, havadaki oksijeni alıp, besin maddelerini yakıp, enerji aldıkları karbondioksiti doğaya salarlar. Ancak bitkiler, havadan oksijen almadan ve havaya karbondioksit salmadan da solunum işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bu yönleriyle hayvanlardan farklıdırlar. Bitkilerin bu şekilde solunum yapabilmelerinin sebebi; bitkilerin fotosentez yeteneğinin olmasıdır. Ancak hayvanların fotosentez yapabilme gibi bir özelliği yoktur.

Hepimizin de bildiği gibi bitkiler, havadan temin ettikleri karbondioksit ile topraktan aldıkları suyu birleştirirler. Böylece bu karbondioksiti şeker, nişasta ve oksijen gibi unsurlara çevirirler. Fotosentez olayının sonucunda da yüksek enerjiye sahip olan besinler dokularda depolanır ve fazla oksijen doğaya bırakılır. Solunum olayında ise tam tersi söz konusudur. Solunum olayında karbonhidratlar oksijen ile birleşir, su ve karbondioksit olarak parçalara ayrılır. Böylece bitkiler solunum sonucunda elde ettikleri karbondioksidi büyük ölçüde fotosentez yaparken kullanırlar.

Bitkiler Ne Zaman Solunum Yapar Konulu Yazımız Hakkındaki Yorumlarınızı Aşağıdaki Yorum Kısmından Hemen Bize Yazın. 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.