Başkalaşım Geçiren Hayvanlar Hakkında Bilgi

Aşağıda başkalaşım geçiren hayvanlar hakkında bilgi kısaca olarak ele alacağız.

Biyoloji, canlılık faaliyetlerini ve canlı hayatını inceleyen bir bilim olarak bilinmektedir. Üreme, boşaltım, solunum canlılık faaliyetleri canlıların ortak özelliğini oluşturmaktadır. Üreme faaliyetinde de canlılar gen aktarımı sayesinde nesillerini devam ettirirler.

Dünyaya gelen yeni birey olarak yavrular ana canlıya benzer. Fakat ana canlıya benzemeyen canlılar da bulunmaktadır. Ana canlıya benzemeyen canlılar ilk dönemlerinden itibaren belli bir genetik sürecin içine girerler. Doğduğunda ana canlıya benzemeyen ve daha sonraki genetik süreçte ana canlıya benzemeye başlayarak hayatına devam eden canlılar başkalaşım geçiren canlılardır.

Başkalaşım geçirmek, doğduğunda ilk döneminde ana canlıya benzemeyen canlının, zamanla vücudundaki değişiklikler yoluyla an canlıya benzer hale gelmesi demektir. Bu olay kurbağalarda ve eklem bacaklılarda görülmektedir.

Başkalaşım geçiren canlılar deyince aklımıza ilk olarak kurbağalar ve kelebekler gelmektedir. Eklem bacaklılar arasında böcekler başkalaşım geçirir.

Kurbağalar, lava döneminde solungaç solunumu devamında deri ve en sonunda akciğer solunumu yaparlar. Yumurta ile çoğalarak yavru bakımı yapmazlar. Soğukkanlı canlılar olarak nemli bölgelerde yaşarlar.

Böcekler, vücutlarında kitin denen bir örtü yapısı bulunur ve dış etkenlerden korur. Yumurta ile çoğalır ve larva döneminden geçerek başkalaşım yaşarlar. Başkalaşım döneminde yaşanan genetik değişimler kalıcı olarak yetişkinlik döneminde bireylerin hayatını değiştirmektedir.

Başkalaşım Geçiren Hayvanlar Hakkında Bilgi Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.