Bakteri ve Bitki Fotosentezinin Ortak Özellikleri

Doğada yaşam döngüsünün meydana gelmesini sağlayan bir çok canlı yaşamını devam ettirmektedir. Bakteriler ve bitkiler de yeryüzünde yaşamını devam ettirmeye çalışan ve diğer canlıların da yaşamlarını devam ettirebilmeleri için ortam hazırlayan bitkilerdir. Dolayısıyla da bakteriler ve bitkiler de yaşamlarını devam ettirebilmek amacı ile bir takım faaliyetler gerçekleştirirler. Bu yazımızda bakteri ve bitki fotosentezinin ortak özellikleri kısaca hakkında sizler için derlediğimiz bilgileri sizlere aktaracağız.

Bakteri ve bitki fotosentezi her ne kadar bilimsel çalışmalar esnasında aynı oalrak görülse de aslında ikisi de birbirinden farklı olaylar olmakla birlikte birbirleri ile benzerlik gösterdikleri özellikler de bulunmaktadır. Öncelikle şunu dile getirelim ki;

Bitkilerin yaptığı bu olaya “Fotosentez” adı verilirken bakter ise “Kemosentez” olayı yapmaktadırlar.

Hem Bitki fotosentezinin hem de bakteri fotosentezinin arasında farkların olduğu kadar benzerlikler yukarıda da belirttiğimiz gibi bulunmaktadır. İşte bu ortak özellikler:

  • Bakteriler ve bitkiler fotosentez sırasında klorofil kullanırlar.
  • Hem bitkiler hem bakteriler fotosentez esnasında ışık kaynağından faydalanırlar.
  • Bakteriler ve bitkiler gündüz fotosentez yaparlar ve ışık kaynağından faydalanıp fotosentez olayını gerçekleştirirken ortamdaki CO2 (karbondioksit) kullanılır ve bu olay sonucunda bitkiler dışarıya oksijen verirken bakterilerin çıkardığı ürün kullanılan kaynağa göre farklılık gösterir.
  •  Bitkiler ve bakteriler fotosentez olayı sırasında organik madde sentezi yaparlar.

Bitki ve Bakteri Fotosentezi Arasındaki Benzerlikler Konulu Yazımız Hakkındaki Yorumlarınızı Sorularınızı ve Sahip Olduğunuz Bilgilerinizi Yorum Bölümünden Sizler de Hemen Bizimle Paylaşın. 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.