Atatürk’e Göre Laiklik Nedir

9Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk küçük yaşlarından itibaren ülke sorunlarına duyarlı olmuştur ve eğitim hayatında da başarılı bir astsubay yani asker olmayı kendisine hedefleyip bu hedefini de başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk asker olup ülke sorunları ile bizzat ilgilendiğinde öncelikle ülkenin dört bir tarafını düşmanlardan arındırmıştır. Ardından İstanbul hükümeti ile bir çok konularda ters düşüp ülkeyi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için bir çok çalışmalar yaparak sayısız bir çok ilkin altına imza atmıştır. Yaptığı yenilikler ile biz Türk gençlerine yepyeni ve laik bir ülke bırakmayı amaçlamıştır ve nitekim de bunu yapmıştır.

“Laiklik” kavramı tek bir tanıma sahip olmamakla birlikte bir çok şekilde tanımlanabilmektedir ancak ilkokul sıralarından itibaren öğrencilere öğretilen laiklik tanımı; “Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.” olmuştur.

Peki Atatürk’e göre laiklik nedir?

Atatürk’ün ilkelerinden birisi olan laiklik ilkesi aslında ona göre çok yönlü bir kavramdır. Öncelikle hiç kimsenin dini inancına karışılmaz ve herkesin inancına saygı duyulur. Çünkü her kişi kendisi özgür iradesi ile seçtiği dinin şartlarını yerine getirip getirmemekte özgürdür. Ayrıca Atatürk’e göre laiklikte kişilerin inançlarına, mensup oldukları dinlerine; bağlı oldukları örflere ve adetlere saygı duyularak hoşgörülü davranılır.

Atatürk’e Göre Laiklik İlkesi Hangi Yönleriyle Ele alınmıştır Hakkındaki Yorum ve Görüşlerinizi Aşağıdaki Yorum Kısmından Hemen Bize Yazın. 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.