Aşure Günü Ne Zaman 2013

Muharrem ayının önemli günlerinden biri aşure günü ne zaman 2013, 2013 aşure günü ne zaman tarihi hakkında bilgi

Muharrem ayının yaklaşmasıyla birlikte herkesi Aşure Günü’nün heyecanı sarmaya başladı. Ne zaman Aşure Günü olacağı merak konusu. Aşure Günü, Muharrem ayının onuncu gününde yapılır. Bu yıl aşure günü 13 Kasım 2013 Çarşamba tarihine denk geliyor.

Aşure

Muharrem ayının ilk günü Hicri Yılbaşıdır. Muharrem ayının ilk günü oruç tutmak, bütün bir yıl oruç tutmaktan kadar değerlidir. Müslim’im aktardığı bir Hadis-i Şerif’e göre: Ramazandan sonra tutulan en faziletli oruç, Muharrem ayında tutulan oruçtur.

Bununla birlikte Muharrem ayı, İslamiyetteki en önemli dört aydan biri olarak kabul edilmiştir. Bu ayın en önemli gecesiyse aşure gününün de icra edildiği onuncu gecedir. Tevbe günü olarak da bilinir. Allah, Hz. Adem’in tevbesini bugün kabul etmiştir. Hz. Nuh, tufandan bugün kurtulmuştur. Yunus, balığın karnından, İbrahim ateşe atılmaktan bugün kurtulmuştur. Hz. Yakup, oğlu Yunus’a bugün kavuşmuştur. Hz. İsa, ölümden kurtulup bugün göğe yükselmiştir. Hz. Musa, asasıyla Kızıldeniz’i bugün yarmıştır. Hz. Eyyub hastalığından bugün kurtulmuştur. Bunun gibi pek çok mucize Aşure Günü’nde gerçekleşmiştir.

Aşure Günü 2013 Hakkında Düşüncelerinizi ve Sorularınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.