AÖF Kayıt İçin Gerekli Belgeler 2016 2017

Açıköğretim Fakültesi AÖF kayıt için gerekli belgeler 2018 2019, AÖF kayıt içinhangi belgeler gerekli

İki aşamalı olarak gerçekleştirilecek olan 2018 2019 AÖF kayıtları Eylül^de başlıyor. Kayıtlar aşağıdaki AÖF takvimine göre işleyecektir. Kayıt iki aşamalı olarak gerçekleştirilmektedir.

ÖSYS Yeni Kayıt

2016-2017 Öğretim Yılı İçin Planlanan İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri*
İnternet Başvuru Tarihi 25 Ağustos 2016 Pazartesi –  03 Eylül 2016 Cumartesi
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 25 Ağustos 2016 Pazartesi –  03 Eylül 2016 Cumartesi
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi 03 Eylül 2016 Cumartesi

Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Türkiye Programları bağlantısı “ÖSYS Yeni Kayıt” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

 

ÖSYS Ek Yerleştirme

2016-2017 Öğretim Yılı İçin Planlanan İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri*
İnternet Başvuru Tarihi 19 Eylül 2016 Pazartesi – 24 Eylül 2016 Cumartesi
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 19 Eylül 2016 Pazartesi – 24 Eylül 2016 Cumartesi
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi 24 Eylül 2016 Cumartesi

Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Türkiye Programları bağlantısı “ÖSYS Ek Yerleştirme” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

 

* ÖSYS Yeni Kayıt ve ÖSYS Ek Yerleştirme internet başvuru ve kayıt tarihleri, ÖSYS yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir.

https://kayit.anadolu.edu.tr/tr/BasvuruYeni/BasvuruAnaSayfa.aspx

Web sayfasından öncelikle ön kayıt yapılmalıdır. Kayıt tamamlandıktan sonra ekranda çıkan indirilmesi gereken bir dosya oluşacak ve bu dosyayı indirip çıktısını almanız gerekmektedir. Bu işlemden sonra Ön kayıt başvurunuzu tamamlamış olacaksınız. Ardından Vakıfbank’ a gidip TC. kimlik numaranızı söylediğiniz takdirde isminize çıkan AÖF ücretini okuduğunuz bölümü ve kimlik bilgilerinizi eksiksiz bildirerek yatırınız. Son olarak ise dekontunuz ve Lise veya dengi diplomanızın aslı veya noter onaylı diplomanız ile birlikte AÖF bürosuna gidiniz. Erkek adaylar ise tecil yapmışlar ise bunun evrakını da götürmelidirler. Kayıt işleminiz tamamlandıktan sonra AÖF giriş şifreniz ve bölümünüze ait kitaplar yetkililer tarafından size verilecektir. AÖF kaydı için gerekli belgeler 2016

İNTERNET BAŞVURU

ÖSYS Kayıt başvuru koşulları şu şekildedir;

Kayıtlar iki aşamalı gerçekleşmektedir.

Ön kayıt ve AÖF Bürolarından kayıt yapılmalıdır. Ön kayıt internet üzerinden

https://kayit.anadolu.edu.tr/tr/BasvuruYeni/BasvuruAnaSayfa.aspx web sayfasından yapılacaktır. İnternetten başvuru yapmayanlar kayıt yaptırma hakkına sahip olamazlar.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. İnternet Başvuru Belgesi- fotoğraflı imzalı form-öğrenci bilgi formu

https://kayit.anadolu.edu.tr/tr/BasvuruYeni/BasvuruAnaSayfa.aspx sitesinden yapılan ön kayıtın sonunda çıkan belgelerin dökümü alınmalıdır. Fotoğraflı imzalı forma kurallara uygun fotoğraf yapıştırmalı ve dökümünü aldığınız “öğrenci bilgi formu”  ve “internet başvuru belgesi” siyah tükenmez kalemle imzalanıp büroya teslim edilmelidir. Öğrenci bilgi formu AÖF büro personeli tarafından onaylanıp size geri verilecektir. Bu formu öğrenci kimlik kartı almak ve öğrencilik hizmetlerinden yararlanabilmek için kullanacaksınız.

2. Lise veya dengi okul mezunu olan adaylar, mezun oldukları okul tarafından onaylanmış diploma veya noter tarafından onaylanmış diploma fotokopisi,

2012-2013 öğretim yılında lise veya dengi okul mezunu adaylardan diplomasını henüz düzenlenmediğinden alamayanlar ise yeni tarihli geçici mezuniyet belgesinin onaylı suretini getirmek durumundadırlar.

3. 4 adet 4,5×6 cm boyutunda fotoğraf. Fotoğraflar aynı olmak zorunda ve son 6 ay içinde adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde çekilmiş olmalı.

Kayıt için yatırılması gereken  “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ve  “Öğretim Gideri” ödemeleri;

Vakıfbank şubelerinden,  Vakıfbank İnternet Şubesinden, Vakıfbank ATM’lerinden, 444 0724 Vakıfbank Telefon Bankacılığından T.C. kimlik numarası ile yapılmaktadır.

2018 2019 AÖF Kayıt için gerekli belgeler konusunda bilgiler verdik.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.