Alışveriş Sonrasında Neden Fiş veya Fatura Alınmalıdır

İnsanlar, günlük hayatları süresince pek çok şeye ihtiyaç duyarlar. Yaşamlarını sürdürmek için ihtiyaç duydukları bu malzemelere alışveriş yoluyla ulaşırlar. Alışveriş, bir malın veya hizmetin, belirli bir miktar para karşılığında satılması, el değiştirmesi anlamına gelmektedir. Bizler de günlük hayatımızda oluşan çeşitli ihtiyaçları gidermek amacıyla alışveriş yaparız.

Bir ülke içerisinde yaşayan vatandaşlara sunulan her türlü hizmet, vatandaşlardan toplanan vergiler ile sağlanır. Eğitimden sağlığa, karayollarından ulaşım hizmetlerine her türlü yatırım, devletin vatandaşından topladığı vergiler sayesinde yapılır ve bu sayede ülkenin de refah düzeyi artar.

Ülke yönetimleri, ülke içerisinde yapılan her türlü alışveriş için bir miktar vergi alınmasını doğru görmüşlerdir. Örneğin bir ekmek satın alan kişi, yüzde 8 oranında belirlenmiş olan Katma Değer Vergisi (KDV) miktarını ödemelidir. Bununla birlikte daha büyük düşünürsek, bir araba alan kişi ise %18 KDV, bir de bunun yanı sıra Özel Tüketim Vergisi ödemek durumundadır.

Bizler, eğer yaptığımız alışverişlerde fiş veya fatura ibrazı istemezsek, bize bu ürünü satan kişinin devlete söz konusu vergileri ödemeyi aksatmasının da önünü açmış oluruz. Yani fiş kesilmediği takdirde bu kişi, sattığı bu ürün için vergi ödemekten muaf olur. Bu durumda da zarar yine dönüp dolaşıp bizi bulacaktır. Bununla birlikte fiş ve fatura üzerinde yer alan bilgiler, kişilerin satın aldığı ürünü nereden ve ne zaman aldığına dair bilgileri de içermektedir. Bu bilgiler, gerektiği zaman ürünün tamiri veya değiştirilmesi için de kullanılabilmektedir.

Alışveriş Sonrasında Neden Fiş veya Fatura Alınmalıdır Adlı Yazımızla İlgili Düşüncelerinizi Yorum Kısmından Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.