Web sitemize hoşgeldiniz, 24 Kasım 2017

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Kitaplar Arasında Cevapları

7. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Ez De Yayıncılık 3. Tema Okuma Kültürü Sayfa 69, 70, 71, 72, 73, 74 Kitaplar Arasında Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Her kitap farklı bilgiler içerir ve insanlara farklı dünyaların kapılarını aralar. Bu nedenle çeşitli alanlarda kitapları okumayı kendimize alışkanlık edinmemiz önemlidir. Bir kitapta bulamadığımız bir bilgiyi başka bir kitapta bulabiliriz. Bu durum da insanların ufkunun gelişmesini sağlar.

KİTAPLAR ARASINDA

1. ETKİNLİK 

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 69 Cevabı

Metnin başlığından ve görsellerinden hareketle metnin içeriğini tahmin ediniz. Tahmininizi yazınız.

  • CevapTüm kitaplar okunmaya değer, birbirleriyle bağlantılı ve birbirlerini tamamlayıcıdır.

2. ETKİNLİK 

“Kitaplar Arasında” adlı metni okurken önemli gördüğünüz yerlerin altını çiziniz. Altını çizdiğiniz bu bölümleri kendi cümlelerinizle ifade ederek bir metin oluşturup yazınız. Yazdığınız metni arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Kitaplar birbirlerinden farklı içerikler ile doludur. Tüm kitapların anlattığı konu farklı olabilir. Bu nedenle ben her kitabı okurum. Bir kitapta öğrenemediğimi diğer kitapta öğrenirim çünkü. Herkese de bu şekilde kitap okumasını tavsiye ederim.

3. ETKİNLİK

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 70 Cevabı

Kendinizi metindeki şahıs ve varlık kadrosundan birinin yerine koyunuz ve düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Kendimi dil bilgisi kitabı yerine koyduğumda, insanlara kendileri için büyük bir öneme olan dili öğretmenin, onlara güzel konuşmayı kazandırmanın mutluluğu çok büyüktür.

4. ETKİNLİK 

Kitaplara metinde anlatıldığı şekilde davrananlara karşı nasıl önlemler almalıyız? Düşüncelerinizi aşağıya yazınız ve arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Kitapları umursamaz bir şekilde kullanıp yıpratan kişilere karşı kitapların ön yüzünde uyarı metni yazmasını iyi bir fikir olabilir.

5. ETKİNLİK 

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 71 Cevabı

Çevrenizde kitaplardan gereği gibi faydalanan ve onları koruyan kişilerle kitapları rastgele kullanan kişiler hakkındaki düşüncelerinizi yazınız ve arkadaşlarınıza okuyunuz.

Kitabı iyi koruyanlar

  • Cevap: Kitabı iyi koruyan insan geleceğini iyi koruyan insanlardır. Bu nedenle her zaman daha iyi bir hayat yaşarlar.

Kitabı korumayanlar

  • Cevap: Kitabı korumayan insanın geleceği yok olmaya mahkumdur.

6. ETKİNLİK 

Evinizdeki kitaplarla kendinize ait bir kitaplık oluşturunuz.

Kitabımın Adı

  • Cevap: Kürk Mantolu Madonna

Kitabımın Yazarı

  • Cevap: Sebahattin Ali

Kitabımın Yayınevi

  • Cevap: Yapı Kredi Yayınları

7. ETKİNLİK 

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 72 Cevabı

Metnin konusunu, ana fikrini ve yardımcı fikirlerini yazınız.

  • Cevap:

Metnin konusu: Kitabın hor kullanılması

Metnin ana fikri: Kitabın hor kullanılmasının insan hayatına zararı.

Metnin yardımcı fikri: Kitapları koruyarak daha güzel bir hayat yaşayabiliriz.

KONUŞMAMI DEĞERLENDİRİYORUM

Konuşmanızı aşağıdaki ölçütlere göre değerlendiriniz.

Değerlendirme Kriterleri Evet Kısmen Hayır

Cevap:

  • Konuşmama uygun ifadelerle başladım. (EVET)
  • Düşüncemi sıraya koyarak anlattım. (EVET)
  • Türkçe kurallarına uygun cümleler kurdum. (EVET)
  • Sözlerim jest ve mimiklerimle uyumluydu. (EVET)
  • Konuşmamı bir ana fikir etrafında planlayarak yardımcı fikirlerle destekledim. (KISMEN)
  • Konuşmamı uygun ifadelerle bitirdim. (EVET)
  • Konuşmamı bir ana düşünce etrafında planladım. (KISMEN)
  • Düşüncelerimi yardımcı düşüncelerle destekledim. (KISMEN)

8. ETKİNLİK

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 73 Cevabı

Aşağıda verilen kelimelerden bazılarının yazımı yanlıştır. Yanlış yazılan kelimelerin karşılarına doğrularını yazınız. Daha sonra kelimelerin yazımını yazım kılavuzundan kontrol ediniz.

herhangibir

  • Cevap: herhangi bir

herşey

  • Cevap: her şey

bir az

  • Cevap: biraz

bugün

  • Cevap:

her zaman

  • Cevap:

akşam üstü

  • Cevap: akşamüstü

cırcır böceği

  • Cevap:

Ankara armudu

  • Cevap:

kara baş

kuş burnu

  • Cevap: karabaş, kuşburnu

kuşyemi

  • Cevap: kuş yemi

gelebilmek

  • Cevap:

9. ETKİNLİK 

“Hangi kitaplardan, hangi amaç için faydalanırız?” sözünden hareketle bir tiyatro yazınız.

  • Cevap:

10. ETKİNLİK 

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 74 Cevabı

Aşağıdaki kelimelerin her birini üç ayrı cümlede isim, sıfat ve zarf göreviyle örnekleri gibi kullanınız.

“yumuşak, çirkin, iyi, soğuk, ince, canlı, sert”

  • İnsana iyilerden (isim) zarar gelmez.
  • İyi (sıfat) insanlar her zaman sevilir.
  • Bugün iyi (zarf) çalıştım.

****************

Yumuşak

  • İsim: Yumuşaklardan satın alalım.
  • Sıfat: Yumuşak yorganı çok severim.
  • Zarf: Bugün sandalyeye yumuşak oturdum.

Çirkin

  • İsim: Ben güzel istemiştim ama çirkin geldi.
  • Sıfat: Çirkin tabloyu satın almak istemiyorum.
  • Zarf: Resmi çirkin çizdim.

Soğuk

  • İsim: Burası çok soğuk.
  • Sıfat: Soğuk havaları hiç sevmiyorum.
  • Zarf: Soğuk oldu burası.

İnce

  • İsim: Bence ince olmak en iyisi.
  • Sıfat: İnce kalemlerden kalmamış.
  • Zarf: Böreği ince hazırladım.

Canlı

  • İsim: Canlılar nefes alırlar.
  • Sıfat: Canlı çiçekler oldukça güzel görünüyorlar.
  • Zarf: Bu çiçek yeterince canlı duruyor.

Sert

  • İsim: Sert olması daha iyi.
  • Sıfat: Sert yastıkta uyuyamam.
  • Zarf: Rüzgar sert esti.

11. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimeleri uygun boşluklara örnekteki gibi yerleştiriniz. Bu kelimelerin cümlede hangi görevde kullanıldığını (edat, bağlaç, ünlem) cümlenin karşısına yazınız.

  • Cevap:

Çocuklar arkadaşlarını uğurlamak ………için………. toplandılar. (………edat………..)

Araba hava kararıncaya  …………kadar……. şehre varmak zorundaydı. (………edat………..)

……Ben…………. her şeyden sıkıldım artık. (………ünlem………..)

O da senin  ………için………. düşünüyor. (………edat………..)

Ahmet ………ile………. Hasan okula gitti. (………bağlaç………..)

Bu soruyu ………da………. çözebilirsin. (………bağlaç………..)

Sizinle görüşürüm ……ama…………. fazla kalamam. (………bağlaç………..)

Kitabını ………ve………. defterini almalısın.  (……edat…………..)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

günaydın mesajları e-okul cuma mesajları doğum günü mesajları