Web sitemize hoşgeldiniz, 18 Kasım 2017

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Kitap Sevgisi Cevapları

7. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Ez De Yayıncılık 3. Tema Okuma Kültürü Sayfa 64, 65, 66, 67, 68 Kitap Sevgisi Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Bir insanın hayatı boyunca her zaman kendisine dost olacak birilerine ihtiyacı bulunur. İnsanlara dost olabilecek en önemli değerlerden bir tanesi de kitaplardır. Kitap okumanın insana olan yararları saymakla bitmemektedir. Bu nedenle kitap sevgisinin dünyadaki en önemli sevgilerden bir tanesi olduğunu yaymak ve her insanı bilinçlendirmek gerekmektedir.

KİTAP SEVGİSİ

1. ETKİNLİK 

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 64 Cevabı

“Kitap Sevgisi” adlı metnin resimlerine ve başlığına bakarak metnin içeriğini tahmin ediniz ve aşağıya yazınız.

  • Cevap

Bu metinde bence: Kitap okumanın yeri ve zamanı olmadığını, insanların vakit buldukları her an rahatlıkla kitap okuyabilecekleri anlatılıyor.

2. ETKİNLİK 

Aşağıdaki metni birkaç kez okuyunuz. Vurgu tonlama yapılması gereken yerlerin altını çiziniz. Sonra metni canlandırarak sınıfta okuyunuz.

  • Cevap:

Sayfalarla beraber zaman da su gibi akıp gitti. Kitap Ahmet hastalandı bir gün. Kısa zamanda dermansız bir hastalığa yakalandığını anladı. Üç oğlunu çağırdı yanına biraz nasihat ettikten sonra:
– Evlatlarım Allah’tan ümit kesilmez ama benim bu hastalıktan kurtulmam çok zor görünüyor, dedi.
Çocuklar hüzünle:
– O nasıl söz babacığım, dediler.
Kitap Ahmet derin bir nefes aldıktan sonra:
– Size bir hazine şifresi bırakacağım yalnız o şifrenin her harfini dolaptaki kitapların arasına sakladım. Bana bir şey olursa şifreyi çözüp hâzineyi bulun, demiş.
Kitap Ahmet dünyadan göçüp gidince kitapların sayfalarında aramış çocukları şifreyi ve sonunda o şifrenin “Bilgi ne büyük hazinedir.” olduğunu anlamışlar. Çünkü hâzineyi ararken bütün kitapları okumuşlar.

3. ETKİNLİK 

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 65 Cevabı

Aşağıdaki kelime ve kelime gruplarının anlamlarını metnin bağlamından hareketle tahmin ediniz. Tahminlerinizi TDK İlköğretim Türkçe Sözlük’ündeki anlamıyla karşılaştırınız. Kelime ve kelime gruplarını cümle içinde kullanınız.

  • Cevap:

Kelime ve Kelime Grupları

şöhret olmak

  • Anlamı: Herhangi bir alanda herkes tarafından tanınmak, ünlenmek.
  • Cümle: Elif şöhret olduğundan beri yolda rahat yürüyemiyor.

merak

  • Anlamı: Herhangi bir şeyin ne olduğunu bilme isteği.
  • Cümle: Dün okulda ne olduğunu çok merak ediyorum.

kokteyl

  • Anlamı: İçeceklerin karışımlarından oluşan yeni bir içecek.
  • Cümle: Kendime kokteyl ısmarladım.

mizah dergisi

  • Anlamı: Güldürücü ve eğlendirici yazılar ve resimlerin bulunduğu dergi.
  • Cümle: Bu ayınmizah dergisi bana komik gelmedi.

magazin

  • Anlamı: Radyo ya da televizyonda yer alan günlük bildirimlerde bulunan bir izlence.
  • Cümle: Magazin programlarına bayılıyorum.

sandviç

  • Anlamı: Ekmek arasına yiyecek konulması.
  • Cümle: Okula giderken yanıma annemin bana yaptığı sandviçi aldım.

tezgâhtar

  • Anlamı: Tezgahta bir şeyler satan kişi.
  • Cümle: Tezgahtar yeni ürünlerini diziyordu.

zerzevat

  • Anlamı: Sebzelere verilen isim.
  • Cümle: Zerzevat alışverişine çıkmamız gerekiyor.

4. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metne başlıklar bularak ve aşağıya yazınız.

  • Cevap: Kitapsız Hayat Olmaz, Kitap Okuyan İnsan Başkadır, Kitabı Sev.

5. ETKİNLİK 

Bir günde yapacağınız işlerin planını hazırlayınız. Hazırladığınız planda kitap okumak için en az 1 saatinizi ayırınız. Planınızı düzenli olarak uygulayınız.

  • Cevap:

Saat: 08:00 – Uyanmak

Saat: 08:30 – 09:00 Kahvaltı

Saat: 09:00 – 10:00 Anneme yardımcı olmak.

Saat: 10:00 – 12:00 Kitap okumak

Saat: 12:00 – 14:00 – Oyun oynamak.

Saat: 14:00 – 15:00 – Televizyon izlemek.

Saat: 15:00 – 21:00- Aileyle vakit geçirmek.

Saat: 21:00 – 22:00 – Uyumak

6. ETKİNLİK 

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 66 Cevabı

a. Okulunuzun 1, 2 ve 3. koridorlarını düşününüz. Bu koridorlarda sizleri yönlendiren levhaların neler olabileceğini tahmin ediniz. Öğrendiğiniz yazım kurallarına da dikkat ederek aşağıda verilen levhaları tahmininize göre örnekteki gibi doldurunuz.

  • Cevap:

1. Koridor: Müdür

2. Koridor: Rehberlik

3. Koridor: Kantin

Müdür

b. Aşağıda verilen yazılardaki yazım yanlışlarını ana başlık ve alt başların yazımını, kurum ve kuruluş adlarının yazımını, tablo adlarının yazımını dikkate alarak düzeltiniz.

Tablo Adlarının Yazımı Kurum ve Kuruluş Adlarının Yazımı

türkiye büyük millet meclisinde

  • Cevap: Türkiye Büyük Millet Meclisin’de

devlet demir yolları

  • Cevap: Devlet Demir Yolları

yıldırım beyazıt lisesi

  • Cevap: Yıldırım Beyazıt Lisesi

gazi hastanesine

  • Cevap: Gazi Hastanesine

ankara büyükşehir belediyesinden

  • Cevap: Ankara Büyük Şehir Belediyesinden

milli eğitim bakanlığının

  • Cevap: Milli Eğitim Bakanlığının

Ana Başlık ve Alt Başlıkların Yazımı

1. sözcük türleri 

a. isimler

  • Cevap: Özel isimler büyük harfle, cins isimler ise küçük harfle başlar.

b. fiiller

  • Cevap: fiiller küçük harfle yazılır.

c. sıfatlar

  • Cevap: sıfatlar küçük harfle yazılır.

7. ETKİNLİK 

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 67 Cevabı

Herhangi bir konuyla ilgili anınızı yazınız.

  • Cevap:
  • YARDIMLAŞMAK
  • Bir gün yolda yürürken karşıma bir sincap çıktı. Yaralanmış, ilgiye ve sevgiye muhtaç bir şekilde gözlerime bakıyor, aynı zamanda da benden korkuyordu. Hemen onu aldım ve veterinere götürdüm. Veteriner onu iyileştirdi ve tavşan benim yanımdan bir daha hiç ayrılmadı.

Yazdığınız yazıyı aşağıdaki ölçütlere göre değerlendiriniz.

  • Cevap:

Değerlendirme kriterleri Evet Kısmen Hayır

  • Anı türünün özelliklerine uygun yazdım. (EVET)
  • Yazım ve noktalama kurallarına uydum. (EVET)
  • Yazıma uygun bir başlık verdim. (KISMEN)
  • Düzgün okunaklı ve bitişik eğik yazıyla yazdım. (EVET)

8. ETKİNLİK

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 68 Cevabı

Aşağıdaki cümlelerdeki zarfları bularak altlarını çiziniz. Bu zarfları bulmak için sorduğunuz soruları yandaki bölümlere yazınız.

  • Cevap:

Ertesi gün babam gelecekti.
Çok konuştun, boş konuştun.
Sınıftakiler bizi gülerek dinliyordu.
Sen de fazla konuştun.
Gelince beni aramasını söyle.
Kitaptaki kelimeleri tek tek inceleyeceksin.

9. ETKİNLİK 

“bugün, hızlı, gülerek, çok, inatla, yavaşça, nasıl” kelimelerini zarf göreviyle birer cümlede kullanınız.

  • Cevap:

Bugün sipariş verdiğim elbise gelecek.

Hızlı bir şekilde ilerleyelim.

Gülerek bana doğru geliyordu.

Çok konuşuyorsun.

İnatla iş yapıyorsun.

Yavaşça buradan ayrılmalıyız.

Nasıl beni aramazsın!

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

  1. Anonim dedi ki:

    Cevaplar güzeldi

  2. Hıdır dedi ki:

    İyiki cevaplar var

  3. Hıdır dedi ki:

    İyiki bu cevaplar var

  4. Yasin dedi ki:

    Cevaplar cok kisa olmus

  5. Yasin dedi ki:

    Cevaplar guzeldi

Yorum Yaz

günaydın mesajları e-okul cuma mesajları doğum günü mesajları