Web sitemize hoşgeldiniz, 18 Kasım 2017

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 2. Tema Atatürk Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

7. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Ez De Yayıncılık 2. Tema Atatürk Sayfa 59, 60, 61 Tema Sonu Değerlendirme Soruları ve Cevapları

Bu bölüme dek okuduğumuz kısımlardan Atatürk’ün sanata ve sanatçıya ne denli önem verdiğini, sanatın bir millet için ne anlam ifade ettiğini düşündüğünü öğrendik. Bu bağlamda her Türk genci, milletinin muasır medeniyetler seviyesine daha da yakınlaşabilmesi adına sanatın bir alanıyla ilgilenmeli, ve hatta mümkünse ilgilendiği bu alanı ileriye taşıyacak çalışmalar yapmalıdır.

TEMA SONU DEĞERLENDİRME

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 59 Cevabı

Halk, belirli bir zamanda bir ülkede oturan, o ülkeyi vatan bilen, kaderini, mutluluğunu o ülkeye bağlamış olan insanların bütünüdür.
Halkçılık ilkesi, cumhuriyetçilik ve milliyetçilik ilkelerinden doğmuştur. Atatürk’e göre millet ile halk aslında aynı anlamına gelmektedir.
Halkçılık halkın egemenliği ve mutluluğu esasına dayanır. Halkın kendi yönetimini elinde bulundurması bu anlayışın gereğidir. Yani halk kendi kendini yönetecektir. Halkın üzerinde, halkın gücünden başka güç bulunmayacaktır.
Halkçılık ilkesine göre Türk milletinde sınıflama yoktur. Toplumda hiç kimse diğerinden üstün değildir. Kanun önünde herkes birbirine eşittir.
Atatürk Cevdet ÖNDER
Atatürkçü Düşünce

(1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki metne göre yanıtlayınız.)

1. Atatürk’e göre halk nedir?

  • Cevap: Bir ülke içerisinde yaşayan insanların tamamıdır.

2. Halkçılık ilkesi hangi ilkelerden doğmuştur? Niçin?

  • Cevap: Cumhuriyetçilik ve milliyetçilik ilkelerinden doğmuştur. Çünkü halkın üzerinde halktan daha büyük bir güç bulunamaz. Bu yüzden halkın kendi kendisini yönetmesi esas olmalıdır.

3. Metinden Atatürk’ün hangi kişilik özelliğine ulaşılmaktadır?

  • Cevap: Özgürlükçü, bağımsız ve ileriye dönük düşüncelere sahip olduğu anlaşılmaktadır.

4. “Sınıflama” sözünden ne anlıyorsunuz?

  • Cevap: Toplumun bireylerinin ekonomik veya sosyal statülerine göre gruplara ayrılması

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 60 Cevabı

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sebep-sonuç ilişkisi vardır?
A. Gelenlerden biri gülerek ona baktı.
B. Onun söylediğini anlamaya çalışıyordu.
C. Atatürk milletin refahı için çalışmıştır.
D. Atatürk sanatı ve sanatçıyı korumuştur.

  • Cevap: C

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde amaç-sonuç ilişkisi vardır?
A. Yurdu kurtarmak için savaşmıştır.
B. Kaderine boyun eğmemiştir.
C. Onun gözleri uzağı iyi görür.
D. Az sonra batıdan ılık bir rüzgâr esmişti.

  • Cevap: A

7. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisinin yazımında yanlışlık yoktur?
A. Seninle dokuz taş oynayalım.
B. Üç yüz altmış beş gün yandı ha yandı.
C. Sazı çalarken on altılık vuruş yaptı.
D. Hep beraber üç taş oynadılar.

  • Cevap: B

8. Aşağıdaki cümlelerin başına yargılar doğru ise “D” yanlış ise “Y” yazınız.

  • Cevap:

( D) Öykü türünde yazılan yazılarda kahraman vardır.
( Y) “Otobüse yetişemezsem biletler yanar.” cümlesinde “yanmak” sözcüğü temel anlamında kullanılmıştır.
( D) Bir kimsenin yaşadığı, gördüğü ve tanık olduğu olayları anlatan yazılara anı denir.
( D) “Onun bir hesabı vardır.” cümlesinde – dır eki “var” sözcüğünü yüklem yapmıştır.
( Y) “O iyi bir adamdır.” cümlesinde – dır eki geçmiş zaman bildirir.

9. Aşağıdaki fiillerin hangisi emir kipindedir?
A. Gelmeli B. Yazsa C. Otur D. Bakayım

  • Cevap: C

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 61 Cevabı

10. Aşağıdaki cümleleri almış oldukları kiplerle eşleştiriniz.

İstek kipi – Emir kipi – Gereklilik kipi – Şart kipi

  • Cevap:

Onunla anlaşmalıyım. (Gereklilik)
Biz bir gelse. (Şart)
Onu da al. (Emir)
Sana da bir soru sorayım. (İstek)

Aşağıdaki fiilleri inceleyiniz. Anlamlarına göre özelliklerini örnekteki gibi işaretleyiniz.

Olumlu – Olumsuz – Soru – Olumsuz Soru

Cevap:

  • yorulmuş (olumlu)
  • yorulmamış mı? Olumsuz soru
  • okumadım Olumsuz
  • geldi mi? Olumlu soru
  • anlamadı mı? Olumsuz soru
  • Konuşuyor Olumlu
  • dinlemedi Olumsuz
  • yazmayacak mı? Olumsuz soru
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

  1. Anonim dedi ki:

    Ya evet neden yok

  2. İlknur ÇAPAR dedi ki:

    Teşekkür ederim ama 12 yok

  3. İlknur ÇAPAR dedi ki:

    Teşekkürler saolun

  4. Dilocan dedi ki:

    12.çalışma en önemli çalışma ama bunu bırakmamışlar
    BU NEYİN KAFASI YAAAA:):):):):):):)

  5. Dilocan dedi ki:

    En önemli etkinliği bırakmamışlar
    NASIL BİR KAFA

  6. seval dedi ki:

    12.etkinlik neden yok

  7. Anonim dedi ki:

    Aynen niye yok

  8. tarik dedi ki:

    Aynen niye yok

  9. merve dedi ki:

    Teşekkür ederim ama 12 yok

    1. Buse Kalyoncu dedi ki:

      acaba niye yok mervecimm sana katiliyorum

      1. Anonim dedi ki:

        kendiniz çözün diye

  10. Semanur dedi ki:

    Etkinlik 12 neden yok o etkinlik cok onemli
    .

  11. Merve dedi ki:

    Neden yok peki

  12. Merve dedi ki:

    5678ve9 etkinlikler neden yok

  13. Anonim dedi ki:

    Etkinlik 12 yok

Yorum Yaz

günaydın mesajları e-okul cuma mesajları doğum günü mesajları