Web sitemize hoşgeldiniz, 21 Kasım 2017

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 1. Tema Milli Kültür Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

7. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Ez De Yayıncılık 1. Tema Milli Kültür Sayfa 32, 33 Tema Sonu Değerlendirme Soruları ve Cevapları

İnsan hayatında en önemli şeylerden bir tanesi de karşılıklı sevgi, saygı ve yardımlaşmadır. Her birimiz, hayatımız boyunca pek çok zorlukla karşılaşır ve bunların üstesinden gelerek mutlu, huzurlu bireyler olmaya çalışırız. İsteklerimize ve hedeflerimize ulaşmamızda, diğerlerinin desteği ise vazgeçilemez bir gerçektir.

DÜNYANIN

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 32 Cevabı

KOMŞULUK
Hani cemiyet hayatında bir laf vardır ya, ” karşılıklı yardım sayesinde kalkınmamız mümkün olur.” derler. İşte bu karşılıklı yardım sokakta ihtiyarı elinden tutup karşıya geçirmek veya fukaraya sadaka vermekle değil, komşunun komşuya yardım etmesiyle başlar. Hatta zamanımızda komşunun komşuya yardımı büsbütün değer kazanmıştır. Birbirimizin hayatını güçleştirmemekle, birbirimizin rahatını kaçırmamakla vazifemizi yapabiliriz. Mesela üst kattaki kiracının alt kattaki ailede hasta olduğunu bilmesi ve ona göre hayatını biraz daha sessiz geçirecek şekilde tanzim etmesi, sağdaki komşunun radyoyu yüksek perdeden bağırtmayarak kendi duyacağı kadar açmaya ihtimam göstermesi, üst kattakinin pencereden su dökmemesi öteberi silkerken aşağıdakinin hâlini düşünmesi, komşudan beklediğimiz ilk yardım, bugün bunlardan ibarettir. Yani sadece kötü bir şey yapmamak bile büyük bir nimet yerine geçecektir. Buna karşılık yardımcısız ve küçülebileceği kadar küçülmüş aile çerçevesi içinde, üstelik kadınların da çalışmaları mecburiyeti ortaya çıkınca komşunun komşuya yardımı cemiyet hayatının temellerinden biri hâline gelmiştir. Bugün nice aileler çok iyi komşularının yardımıyla karşılaştıkları güçlükleri yenebiliyorlar. Çalışan annenin mektepten gelen küçük çocuklarını koruyan iyi kalpli komşular sayesinde bazı aileler yıkılmaktan ve bazı çocuklar sahipsiz kalmaktan kurtulmaktadırlar.

Şevket RADO (Ümit Dünyası)

(Aşağıdaki ilk dört soruyu yukarıdaki parçaya göre cevaplayınız.)

1. Yazara göre karşılıklı yardım nedir? Siz buna katılıyor musunuz? Niçin? Aşağıya yazınız.

  • Cevap: İnsanların, özellikle komşuların birbirlerinin hayatlarına yardım etmesidir. Katılıyorum, çünkü insanların hayatlarını en iyi şekilde idare edebilmesi, ancak karşılıklı şekilde sevgi, saygı düzeninin oturmasıyla gerçekleşebilecektir.

2. Yazara göre komşulardan beklediğimiz ilk yardımlar nelerdir?

  • Cevap: Öncelikle komşuların birbirlerinin hayatlarına saygılı olmaları, sonrasında ise ellerinden geldiği derecede birbirlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmasıdır.

3. Hangi durumun ortaya çıkması komşunun komşuya yardımını zorunlu kılmaktadır?

  • Cevap: Özellikle günlük hayatta artık kadınların da çalışmak zorunda olması, büyüklerin gününün büyük kısmının hayat mücadelesi içerisinde geçmesi, komşuların birbirine yardımını zorunlu kılıyor.

4. Ailelerin birbirine yardım etmesi sonucu neler olmaktadır?

  • Cevap: Bu sayede nice aileler dağılmaktan kurtuluyor, yaşamsal ihtiyaçlar karşılanıyor. Toplumsal bağ artarken insanlar da hayatlarını daha huzurlu bir biçimde geçiriyorlar.

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 33 Cevabı

5. Türkülerin mayasıyla, onları doğuran tek tek seslerle benim yaşamımı biçimlendiren örgüler arasında ince benzerlikler, sıcak karşılıklar olmalıdır.
Yukarıdaki parçada hangi kelimeler mecaz anlamda kullanılmıştır?

CEVAP : 1- MAYA, 2- Doğurmak, 3- Yaşamı biçimlendiren örgüler, 4- Sıcak karşılıklar

6. Balta girmemiş ormanlardan birine, bir adam gelmiş. Onu gören ilk ağaç hüngür hüngür ağlamaya başlayınca uzaklardan bir başka ağaç, “Neden ağlıyorsun?” diye sormuş. Yukarıdaki parçada hangi varlık kişileştirilmiştir?
A. Balta B. Orman C. Ağaç D. Adam

  • Cevap: Ağaç

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde abartma vardır?
A. Apartman kapısı kapalıydı. B. Bir gecede bütün kitapları okudum. C. Aynaya bakınca kendimi gördüm. D. Kültürümüzü daima yaşatmalıyız.

  • Cevap: B) Bir gecede bütün kitapları okudum

8. Aşağıdaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.

  • Cevap:

Anlamca birbirinin yerini tutan sözcüklere eş anlamlı sözcükler denir.

Anlamca birbirinin karşıtı olan sözcüklere zıt/karşıt anlamlı sözcükler denir.

Çağrışıma açık konunun anlaşılmasına yardımcı olan kelimelere ……………………. denir.

Kılık kıyafet kelimeleri ……………………. kelimelerdir.

9. Aşağıdaki fiillerden hangisi oluş bildirir?
A. Oturmak B. Yatmak C. Solmak D. Okumak

  • CevapC

10. Aşağıdaki fiillerden hangisi iş (kılış) bildirmektedir. İş (kılış) bildiren fiilleri, karşılarına (X) işareti koyarak gösteriniz.

  • (X) okudu
  • () kaçtı
  • (X) süzdü
  • (X) baktı
  • (X) güldü
  • (X) gelmiş
  • (X) dikti
  • (X) sevdi
  • (X)  anlıyor

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde çekimli fiil kullanılmamıştır?
A. Arabayı çok hızlı kullanıyordu. B. Babası, çocuğu yanına çağırdı. C. Ahmet düzenli bir çocuktu. D. Artık kimseye aldırmıyordu.

  • Cevap: C

12. Aşağıdaki fiillerden hangisinde işin geçmişte yapıldığı anlamı vardır?
A. Düşünmelisin B. Yüzüyor C. Daldı D. Bakar

  • Cevap: C
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

  1. Anonim dedi ki:

    3 fikir 4eş anlamlı

  2. Berna dedi ki:

    Teşekkürler. Ödevin bitti

  3. hayrunisa dedi ki:

    bence hem iyi hem kötü çünkü öğrenerek yapması gerekiyor bana göre orta derece bir şey

    1. emirhan keser dedi ki:

      hayırdır sen kimsin hayrunisa

  4. Anonim dedi ki:

    size katiliyorum

  5. Anonim dedi ki:

    HİÇ BEĞENMEDİM ÇOĞU SORUNUN CEVABI YOK

    1. Emira dedi ki:

      Bu site ödevini yapmak için değil kontrol etmek için var aptal

    2. lara dedi ki:

      o aptal sensin

  6. Yeliz dedi ki:

    Teşekürler ödevimi yaptım

    1. Anonim dedi ki:

      Teşekkürler ödevimi yaptım

    2. Yagmur ozturk dedi ki:

      Teşekkürler odevim bitti sayenizde

  7. Beyza nur dedi ki:

    Onuda bir zahmet kendin yap burası kontrol yeri cevap yeri değil beynin olup kullanamıyorsan 7.sınıfa nasıl geçtin?

    1. Emira dedi ki:

      Kendini çok mu akıllı zannediyorsun ? Yanılıyorsun aptal

  8. Merve dedi ki:

    8 sorun çevabı yok

Yorum Yaz

günaydın mesajları e-okul cuma mesajları doğum günü mesajları