30 Bin Koruma Memuru Alımı Başvuruları ve Şartları

30 bin koruma memuru alımı ne zaman yapılacak. 30 bin ve 10 bin Koruma memuru alımı şartları ve sınavı belli oldu. Koruma memuru olmak isteyenler aşağıdaki başvuru şartları yerine getirmekle birlikte bir de sınava tabi tutulacak. Koruma memurluğu başvuruları şartları  ve tarihi …

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı’na alınacak 30 bin yeni koruma memuru alımındaki kriterler belli oldu. Fiziki özelliklerin alımda daha etkili olacağı belirlenirken açıköğretim, örgün öğretim, meslek, Anadolu liseleri ile önlisans veya lisans programı mezunları da alım için başvuru yapabilecek.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre her alım döneminde 3 bin olmak üzere toplamda 30 bin koruma memuru alınacak. Başvuru için KPSS Ortaöğretim-Önlisans puan türünde en az 40 puan almış olma şartı aranacak. Bunun yanı sıra başvurularda erkeklerde boy uzunluğunun en az 1,72; kadınlardaysa 1,68 olma şartı getirildi. Yaş sınırıysa 28 olarak belirlendi. Açıköğretim liseleri de dahil olmak üzere bütün liselerden ve lisans-önlisans bölümü mezunlarından da alım yapılacağı açıklandı.

koruma memuru

Koruma memurları altı yıl zorunlu hizmetin ardından “kıdemli koruma memuru” statüsüne yükselecek. Meslekte yedinci yılını dolduran kıdemli koruma memurları, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yapacağı sınavda başarılı olmaları halinde polis kadrosuna alınabilecek. Polisliğe geçişte yüzde 10 kontenjan uygulanacak. Polis kadrosuna alınan bütün koruma memurları, polislerin yararlandığı her türlü terfi ve sosyal imkanlardan faydalanabilecek.

Polis okullarına her dönem 3 bin öğrenci kabul edilecek. Dört aylık temel eğitimin ardından koruma memuru adayları hemen göreve başlayacak. Silahlı olarak görev yapacak koruma memurları polislerden farklı olarak siyah üniformayla görev yapacak.

Koruma memurları; Başbakanlık, cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar hariç bütün kamu kurumlarında ve resmi maçlarda, öğrenci yurtlarında ve devlet üniversitelerinde görev yapacaklar.  Polislere tanınan yetkilerin bir kısmı koruma memurlarına da tanınacak. Bir olaya anında müdahale edebilecek. Gerekli emir verildiği taktirde polis gibi delil toplama yetkisine sahip olabilecek. Sosyal güvenlik hakları da polislerle hemen hemen eşit konumda tutulacak.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, şu an Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı 29 bin koruma memurunun aktif görev yaptığını söyledi. Bu memurların daha verimli çalışması için en uygun birimlere dağıtımlarının yapılacağını söyleyen Güler, ilk etapta 10 bin memurun eğitileceğini açıkladı. Bu memurların emniyet hizmetleri biriminde çalışan korumalar olduğunu söyledi.

Bakan Güler, koruma memuru alımının 2014 ylında başlayacağını söyledi. Eylül ayından itibaren alım takvimi açıklanacak. Yılsonuna kadarsa 10 bin memur alınacak. Daha sonraki dönemlerde 20 bin memurun alımıyla birlikte sayı 30 bini bulmuş olacak. Eğitimin hemen ardından göreve başlayan bir koruma memuru aylık 1800-2000 TL arası bir maaş alacak ve kadrolu olacak.

Koruma memuru ve polis arasında yetki farklılıkları bulunacak. Ancak acil bir durumda koruma memurları da polis gibi hareket ederek olaylara müdahale edecek. Gerektiğinde delil toplanmasında da yardımcı olacak. Polisler olay yerine intikal edene kadar güvenliği koruma memurları sağlayacak.

Özel yetenek sınavıyla koruma memuru alımı yapılacak. Sınavı başarıyla kazanan memur adayları dört ay teorik, iki ay pratik ve saha eğitimleri aldıktan sonra göreve başlayacak. Polisler gibi kadrolu görev yapacak. Zorunlu hizmet süresini tamamlayıp Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yapacağı sınavda başarılı olan memurlar polis statüsüne alınacak ve polislere tanınan bütün yetki ve özlük haklarına sahip olacak.

Koruma Memuru Alımı Başvuruları ve Şartları Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. ben lise 4’e yeni geçtim 1 ay soranki ortaöğretim düzeyinde kpss sınavınada allahın izniyle girecem +40 puanıda alırım inş. (boyum 1,78 kilom 72) memur olmak için bi sıkıntı varmı benim için (yani allahın izniyle seneye mezun olucm ) ve bu başvurular nasıl olacak?

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.