Web sitemize hoşgeldiniz, 13 Aralık 2017

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sihirli Pasta Metni Etkinlik Soruları Ve Yanıtları Meb Yayınları Sayfa 173 174 175 176 177

3. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı Sihirli Pasta Metni etkinlik sorularını ve yanıtlarını sizin için derledik.

1. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 173 Cevabı

Aşağıdaki kelimeleri okuduğunuzda aklınıza gelen ilk iki kelimeyi yazınız.

Davet

  • Cevap: Misafir Sofra

Pasta

  • Cevap: Krema Kek

İkram

  • Cevap: Yemek Lezzet

Bu kelimeleri ve zihninizde yaptığı çağrışımları düşünerek aşağıdaki boş alana bir paragraf yazınız. 

Bu akşam yemeğine misafirimiz var. Ellerimle misafirimize yemek yapacağım. Ben çok lezzetli pasta yaparım. Pastamın tarifini herkes sorar ama aslında sadece krema ve kekten yapıyorum. Ellerim lezzetli herhalde. Davet sofram için aksesuarlar aldım çok güzel sunumlar yapacağım.

2. ETKİNLİK

Dinleme sırasında aşağıdaki cümlelerden yanlış olanların önündeki kutuya Y, doğru olanların önündeki kutuya D yazınız. 

  • Cevap:

(D) Çocuk ve ailesi amcasının evine pazar günü gittiler.
(Y) Amcası onlara yüz kişinin yaptığı bir pasta ikram edeceğini söyledi.
(Y) Yemekte çorba, patates ve sebze vardı.
(Y) Yengesinin getirdiği pasta çilekli idi.
(D) Pasta yapmak için yumurtaya, yağa, süte ve şekere ihtiyaç vardır.

3. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 174 Cevabı

Aşağıdaki resimlerde buğdayın, tarladan kurabiyeye uzanan yolculuğu karışık olarak verilmiştir. Bu resimleri oluş sırasına göre üzerine rakam yazarak sıralayınız. 

  • Cevap: 3 – 5 – 2 – 1 – 6 – 4 

4. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 175 Cevabı

Yengelerinin getirdiği pastayı görünce çocukların hissettiklerini boşluğa yazınız. Bu hissi/duyguyu gösteren resmi boyayınız.

  • Cevap: Çok şaşırmışlar. Çünkü amcaları bin kişinin yaptığı pasta deyince çocuklar çok büyük bir pasta hayal etmişlerdi ama pasta öyle değildi. 

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki kutucuklara okuduğunuz/dinlediğiniz metin için farklı başlıklar yazınız.

  • Cevap: Emeğin Karşılığı    /     Mutfakta Dev Kadro

6. ETKİNLİK

Aşağıda verilen olayların nedenlerini boş alana yazınız. 

Cevap:

Çocuklar hayretle haykırdılar.

  • Çünkü: Pastanın boyutunu görünce şaşkınlıktan haykırdılar. 

Çocuklar pazar gününü iple çektiler.

  • Çünkü: Bin kişilik pastayı görmek için sabırsızlanıyorlardı. 

Çocuklar amcalarının evine varınca çok şaşırdılar.

  • Çünkü: Çünkü pasta ortalıklarda yoktu. 

Çocuklar kocaman pastayı göremeyince çok üzüldüler.

  • Dolayısıyla Bin kişilik pasta olmadığını tahmin ettiler. 

7. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 176 Cevabı

Bu metinden neler öğrendiğinizi kendi cümlelerinizle aşağıdaki boş alana yazınız. 

  • Cevap: Mutfağımızda bulunan en küçük malzemede bile binlerce kişinin emeği olduğunu fark ettik. 

8. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerin izlediği yolları takip ederek uygun eklerle birleştiriniz.

  • Cevap: Pastacı – Parasız – Gümüşhaneli – Marangozluk

9. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 177 Cevabı

Ali’nin şapkasını alması için harfleri karışık olarak verilmiş kelimeleri düzenlemesi gerekiyor. Şimdi hep beraber Ali’nin şapkasını almasına yardım edelim.

  • Cevap: Pamuk – Çiftçi – Toplamak – İp – Makas – Fabrika – Kumaş – Dikmek – Terzi

Neredeyim

1. Şu ana kadar neler (konu, kelime, kavram vb.) öğrendiniz?

  • Cevap: Pek çok kelimeyi bilgi dağarcığıma kattım. 

2. Şu ana kadar bu temanın işlenişi sırasında başarılı olduğunuzu düşünüyor musunuz? Neden?

  • Cevap: Evet gerek hikayeler gerek resimler ve dinleme metinleriyle başarılı şekilde konular anlatıldı. 

3. Bu temanın geri kalan kısmında başarınızı arttırmak için neler yapmayı planlıyorsunuz? Açıklayınız.

  • Cevap: Araştırmacı ve meraklı olmaya devam edeceğim. 
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

günaydın mesajları e-okul cuma mesajları doğum günü mesajları