Web sitemize hoşgeldiniz, 14 Aralık 2017

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Nevruz Metni Etkinlik Soruları Ve Cevapları Meb Yayınları Sayfa 131 132 133 134 135

Bugün yazımızda 3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Nevruz metni etkinlik soruları ve cevaplarına yer verdik.

1. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 131 Cevabı

Aşağıdaki bulmacada bir şifre gizlenmiştir. Şu ana kadar işlediğiniz metinlerle ilgili soruları cevaplayarak şifreyi çözünüz.

1. Ağaçlarla ilgili olan metnin adı nedir? (AĞAÇ SEVGİSİ)
2. Galata Kulesi’nden Üsküdar’a kadar kendi yaptığı kanatlarla uçan insana halk tarafından verilen ad nedir? (HEZARFEN)
3. Küçük Köpek Pepe hangi hayvanla tanışmıştı? (LEYLEK)
4. Şairi Ayla Çınaroğlu olan şiirin adı nedir? (UÇURTMA NASIL UÇAR)
5. Adını bahar bayramından alan metnin adı nedir? (NEVRUZ)
6. Matematiğin önemini anlayan hikâye kahramanı kimdir? (EŞEK ARISI)
7. Saygı sözleri ile ilgili olan metnin adı nedir? (BAYRAĞA SAYGI)
8. Adını bir oyunda söylenen tekerlemeden alan metnin adı nedir? (BİRDİRBİR OYUNU)

2. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 132 Cevabı

Aşağıdaki anahtar kelimeleri kullanarak ilkbaharı anlatan bir şiir yazınız. 

Başlangıç – Bayram – Nevruz

  • Cevap: 21 Mart geldi                                                                                                                                                                                   Baharın başlangıcını simgeledi                                                                                                                                                   Nevruz Bayramı denir bu güne                                                                                                                                                   Sevinçle oynarız her yerde

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız. Doğru olduğunu düşündüğünüz şıkkı işaretleyiniz.

1. Nevruz ve Şenol nerede yasamaktadır?
a) Köyde b) Kasabada c) Şehirde

  • Cevap: A

2. Aşağıdakilerden hangisi Nevruz Bayramı ile ilgili değildir?
a) Bahar b) Şenlik c) Savaş

  • Cevap: C

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 133 Cevabı

3. Aşağıdakilerden hangisi küçük kıza Nevruz adının konmasının sebebidir?
a) Küçük kızın 21 Mart’ta doğması
b) Küçük kızın 21 Haziran’da doğması
c) Küçük kızın 21 Ocak’ta doğması

  • Cevap: A

4. I. annesi
II. dedesi
III. amcası
IV. halası
Hangi seçenekte Nevruz’un birlikte yasadığı aile üyeleri doğru olarak verilmiştir?
a) I ve II b) I ve III c) II ve IV

  • Cevap: A

5. Aşağıdakilerden hangisi Nevruz senliklerinde köy halkının yaptığı etkinliklerden biri değildir?
a) Halay çekmek b) Yemek yemek c) Evde oturmak

  • Cevap C

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki 5N 1K sorularını okuduğunuz metne göre cevaplayınız. Soruların cevaplarını altlarındaki boşluklara yazınız.

1. Sarı İnek’in buzağısına niçin “Çiçekli” adını verdiler?

  • Cevap: Derisinin üzerinde kahve benekler olduğu için o isim verildi. 

2. Nevruz Bayramı ne zaman kutlanır?

  • Cevap: 21 Mart

3. Küçük kızın köyünde Nevruz Bayramı nasıl kutlandı?

  • Cevap: Yemek yapıldı, halaylar çekildi, çocuklar oyun oynadı. 

4. Köy halkı halayı nerede çekti?

  • Cevap: Irmak kenarında çekildi. 

5. Eve kapandığı günlerde Nevruz’un kurduğu hayal neydi?

  • Cevap: Baharın gelmesi ve dışarıda oyunlar oynama hayali kuruyordu. 

6. Nevruz’un köyünde şenliğe kimler katıldı?

  • Cevap: Tüm köy halkı, davulcu ve zurnacı katıldı. 

5. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 134 Cevabı

Türkçede bazı kelimeler kişilerin adları yerine kullanılabilmektedir. Aşağıdaki kutuda bu kelimeler vardır. Bu kelimeleri kullanarak cümlelerdeki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.

ben sen 0 biz siz onlar

  • Cevap:
  1. ……Ben……….. her gün dişlerimi fırçalarım.
  2. ……Onlar……….. çok temiz kalpli bir çocuktur.
  3. ……Biz……….. hafta sonları maç yaparız.
  4. ……Siz……….. hafta sonları ne yaparsınız?
  5. ……Onlar……….. şenliğe neden katılmadıklarını anlattılar.
  6. ……Sen……….. gerçekten çok zeki bir öğrencisin.

6. ETKİNLİK

Etkinlik: İlkbaharda meydana yazınız.

  • Cevap:

Havada meydana gelen değişiklikler

  • Cevap:

Bitkilerde meydana gelen değişiklikler

  • Cevap:

Hayvanlarda meydana gelen değişiklikler

  • Cevap:

7. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 135 Cevabı

Yaşadığınız yerde ne tür kutlamalar ve şenlikler düzenlenmektedir? Bunlardan bir tanesini seçip bu kutlama ya da şenlikte neler yapıldığını yazınız.

  • Cevap: Meydanlar da toplanıp ateş üstünden atlanır ve oyunlar oynanır. 

Performansımı Değerlendiriyorum

Grup çalışmasındaki performansınızı size uygun olan sütuna X işareti koyarak değerlendiriniz.

Ölçütler Evet Hayır

  • Cevap:

1. Üzerime düsen görevleri eksiksiz yaptım. (X)
2. Düşüncelerimi grup içerisinde rahatça söyledim. ()
3. Arkadaşlarımın düşüncelerini dikkate aldım. ()
4. Arkadaşlarım düşüncelerimi dikkate aldılar. ()
5. Bu çalışmadan çok hoşlandım. (X)
Çünkü…..

8. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 136 Cevabı

Kutuda verilen örnekten yararlanarak kelimelerin sadece bir harfini değiştirerek yeni kelimeler oluşturunuz. Oluşturduğunuz kelimeleri uygun boşluklara yazınız.

ayak – yakın – bolluk

  • Cevapayaz – sakın – boşluk
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

günaydın mesajları e-okul cuma mesajları doğum günü mesajları