Web sitemize hoşgeldiniz, 13 Aralık 2017

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Dünya Çocuk Bayramı Metni Etkinlik Soruları Ve Cevapları Meb Yayınları Sayfa 137 138 139 140

Siz çocuklar için çok mutlu gün olan Çocuk bayramı ile ilgili bir metine sıra geldi. 3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Dünya Çocuk Bayramı metni etkinlik sorularını yanıtladık.

1. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 137 Cevabı

Dinlediğiniz şiirde geçen anlamını bilmediğiniz kelimelerle ilgili aşağıdaki kutuları doldurunuz.

Cevap:

  • Anlamını bilmediğim kelime: Konuk
  • Tahminim: Bir şey konuyor.
  • Sözlükteki anlamıBir kimsenin evine ya da bir yere, kısa bir süre kalmak üzere gelmiş olan kimse.
  • Cümlem: Bu gece evimize konuk gelecek. 

**********************

  • Anlamını bilmediğim kelime: Cıvıldamak
  • Tahminim: Konuşmak 
  • Sözlükteki anlamı: Kuşlara özgü bir sesle ötmek, cıvıl cıvıl etmek.
  • Cümlem: Sabahları kuşlar penceremin kenarında cıvıldıyor. 

**********************

2. ETKİNLİK

Dinlediğiniz şiirin baslığını yazınız. Daha sonra bu şiir için iki farklı baslık öneriniz. Önerilerinizi de boş bırakılan alanlara yazınız.

Dinlediğim şiirin başlığı

  • Cevap: Dünya Çocuk Bayramı

Başlık önerim

  • Cevap: Çocuklar Kutlu Olsun Bayramınız

3. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 138 Cevabı

Dinlediğiniz şiirin ana duygusunu aşağıdaki kutuya yazınız.

  • Cevap: Ülkemizde kutlanan çocuk bayramının önemi anlatılmıştır. 

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Sizce dinlediğiniz şiiri en resim hangisidir? Nedenleriyle yazınız.

  • Cevap: Balonun sepetinde çocuklar olan resim çok iyi anlatıyor. Her renkten çocuk birleşmiş birbirleriyle dost oluyor. 

5. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 139 Cevabı

Aşağıdaki davetiye örneğini inceleyiniz. 

Siz de okulunuzda yapılacak 23 Nisan törenleri için velilerinize bir davetiye yazınız.

  • CevapSevgili Candemir Ailesi

Okulumuzda 23 Nisan törenleri için dünyanın dört bir yanında gelen çocuklarla birlikte kutlama yapılacaktır. Teşriflerinizi dileriz. 

Yer: İnönü İlköğretim Okulu Konferans Salonu

Tarih:23.04.2017

Saat: 15:00

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 140 Cevabı

Neler Öğrendim?

Temamız bitti. Tema ile ilgili olarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Bu temada neler öğrendiniz?

  • Cevap: Dünya çocuklarıyla kutlanan bayramımızın önemini öğrendik.

2. Bu temada en çok hangi metinden hoşlandınız? Neden?

  • Cevap: Nevruz Bayramı Metni

3. Bu temanın işlenişinde hangi etkinlik veya etkinlikleri yaparken zorlandınız? Bu durumda kimlerden, nasıl yardım aldınız?

  • Cevap: Çoğunu ailemin yardımıyla yaptım.

4. Bu tema süresince farklı kitaplar, yazılar vb. okudunuz mu? Bunların isimlerini yazınız.

  • Cevap: Evet bazen internetten araştırmalar yaptım. 
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

günaydın mesajları e-okul cuma mesajları doğum günü mesajları