2019 YKS Felsefe Grubu Konuları ve Soru Dağılımı (2. Oturum)

Görsel sonucu

ÖSYM Öğleden sonraki YKS 2. Oturum Felsefe konuları 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2019 YKS sınavları belli oldu. Yeni açılan üniversite kurumları, bölümler, tecrübeli idari ve akademik kadrolar, prestijli okullar öğrencilerin ilgi odağı haline gelmektedir. 2019 YKS Felsefe Grubu Konuları soru dağılımı nasıl sizler için sayfamızda derledik.

Öğrencinin daha önceden karar vermesiyle odaklanma sonucunda kayıt hakkı kazandığı ve daha önceden araştırıp bildiği üniversiteye gitmesini sağlayan kararlılık vetiresini olumsuz geçirenler doğru tercih yapmak konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Herkes lise alanına göre tercih yaparken kimileri de ilgili puan türlerinin yüksek olmasına nazara tercihini keyfi olarak yapmaktadır. 2019 YKS Felsefe Grubu konu dağılımı nasıl olacak.

Doğru tercih, sınav öncesinde başlayan bir vetirenin devamı olarak kararlılıkla ortaya çıksa da kararsız olanlar için bölüm araştırmaları yapan rehberlik servisleri gerekli testlerle bunu belirlemektedir. Bunların hepsi kağıttaki gerçekler olarak birey gerçeklikle olan bağını belki de zayıflatmaktadır.

Bu nedenlerle doğru tercih, kişinin yapmaktan mutlu olacağı mesleği seçmesiyle sağlanır. Meslek hayatında üniversitenin öğrenciye bağlı olarak etkileri çoktur. 2019 YKS Felsefe soruları ve konuları ösym tarafından öğrenciler için hazırlandı. Birçok üniversite ismiyle prestij sağlasa da öğrencinin üniversitede geçirdiği süre öz geçmiş açısından daha faydalı olabilir.

Üniversitede mesleki eğilim odaklı hazırlıkların arttırılması söz konusudur. Bu nedenle de meslek seçiminde üniversite bölüm seçimi bağdaşmaktadır. Doğru tercihin ancak kişinin özgür iradesiyle sağlanacağı ve bölümlerin araştırılmasıyla netlik kazanacağı aşikardır. Kişiler beklentilerini ve karakter özelliklerini iyi analiz etmelidir.

2019 YKS Felsefe Grubu Konuları Neler Olacak (2. Oturum)

Mantık Konuları

  1. Mantığa Giriş
  2. Klasik Mantık
  3. Mantık ve Dil
  4. Sembolik Mantık

Psikoloji Konuları

  1. Psikoloji Bilimini Tanıyalım
  2. Psikolojinin Temel Süreçleri
  3. Öğrenme Bellek Düşünme
  4. Ruh Sağlığının Temelleri

Sosyoloji Konuları

  1. Sosyolojiye Giriş
  2. Birey ve Toplum
  3. Toplumsal Yapı
  4. Toplumsal Değişme ve Gelişme
  5. Toplum ve Kültür
  6. Toplumsal Kurumlar

2019 YKS  Felsefe Grubu Konuları, yukarıda belirttiğimiz şekilde olacaktır.  Öğrencilerin bu konular arasından Felsefe Grubu soru dağılımı nasıl, eksik oldukları noktaları tamamlamaları sonucunda, sınavdan alacakları başarı ortalaması da yükselebilecektir.

2019 YKS Felsefe Grubu Konuları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Hemen Aşağıdan Yazabilirsiniz.

4 yorum

    • Yks yani 2.oturumda felsefe sorulari olmayacak… Felsefe grubu soruları olacak yani toplamda 12 soruyla karsilasacağiz.. psikoloji mantik ve sosyoloji sorulari..!
      Umarim yardimci olabilimisimdir..

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.