2018 PYBS Sınav Tarihi Ne Zaman

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 10 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirilmişti. Şimdiyse 2018 yılında PYBS sınavına girmek isteyen öğrenciler sınavın ne zaman yapılacağıyla ilgili merak içerisinde bekleyişe koyuldu. 2018 yılında PYBS sınavının ne zaman yapılacağına ilişkin öğrencileri ilgilendirecek o detaylar…

PYBS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflarda maddi durumu yetersiz öğrenciler sınav başvurusunda bulunabilecektir.

8’inci sınıf öğrencilerinin ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacağından ayrıca İOKBS’ye katılmayacak olup sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine ibraz edeceklerdir. Şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır.
Başvuru iş ve işlemleri http://www.meb.gov.trhttp://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.

Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamazlar.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.