2019 YKS Biyoloji Konuları ve Soru Dağılımı (2. Oturum)

Görsel sonucu

ÖSYM Öğleden sonraki YKS 2. Oturum Biyoloji konuları 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2019 YKS sınavları. 2019 YKS Biyoloji Konuları 2019 YKS Biyoloji Soru Dağılımı nasıl olacak. Bir üniversitenin fakültesinde istenilen bölümün gerekli puan aralığı ve başarı sıralaması ne kadar yüksek olursa olsun, üniversiteye girmeye hak kazanan kişinin üniversite kalitesini yükselttiği bilinmektedir. Bu durumda üniversite öğrenciye 12 yıllık zorunlu eğitimin ardından bir eğitim değeri katmaz. Öğrenim kriterlerini ortaya koyarak öğrencinin yüksek öğrenim görmesini ve kendini gerçekleştirmesini amaçlar. Bu nedenle öğrenci üniversiteden bir şeyler almak zorundadır. Üniversiteler, çok yönlü ve çok farklı yapılarıyla bir arada yaşamanın en doğal hallerini ortaya koymaktadır.

Pragmatik öğrenci anlayışından modern ve kültürel bir seviyede üniversite hayatında akademik kariyer kombinasyonu farklı fakültelerden seçmeli ders alınarak da sağlanırken, bunu en iyi sağlayan akademik idari kadrolardır. Bu nedenlerle üniversiteler, mimarisi, mevkisi, tarihi ve profiliyle öne çıkmaktadır. Öğrencilerin bu bakımdan üniversite tercihi yaparken prestije de önem vermesi gerekir. Çünkü meslek hayatında üniversite prestiji akademik başarı kariyerinin de önüne geçebilir. Üniversite okumaktan çok hangi bölümün ne tür işlevselliklerle mezun verdiği de önem kazanmaktadır.

2019 YKS Biyoloji Konuları Neler Olacak (2. Oturum)

  1. Biyoloji Bilimi, İnorganik Bileşikler
  1. Organik Bileşikler
  1. Hücre
  1. Madde Geçişleri
  1. DNA-RNA
  1. Protein Sentezi
  1. Enzimler
  1. Canlıların Sınıflandırılması
  1. Ekoloji
  1. Hücre Bölünmeleri
  1. Eşeysiz-Eşeyli Üreme
  1. İnsanda üreme ve Gelişme
  1. Mendel Genetiği
  1. Kan Grupları
  1. Cinsiyete Bağlı Kalıtım
  1. Biyoteknoloji, Evrim
  1. Solunum
  1. Fotosentez
  1. Kemosentez
  1. Sistemler
  1. Duyu Organları

2019 YKS Biyoloji Konuları, yukarıda belirttiğimiz şekilde olacaktır. Öğrencilerin bu konular arasından eksik oldukları noktaları tamamlamaları sonucunda, sınavdan alacakları başarı ortalaması da yükselebilecektir.

2019 YKS Biyoloji Konuları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Hemen Aşağıdan Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.