2017 2018 Üniversiteler Ne Zaman Açılacak

üniversite tercih ile ilgili görsel sonucu

LYS yerleştirme sonuçlarının bugün açıklanmasının ardından, yaptıkları tercih, puan ve sıralamalar doğrultusunda üniversite kazanan öğrenciler için nihayet üniversite kayıtları süreci başladı. İki aşamalı gerçekleşecek olan üniversite kayıtları öncelikli olarak 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Ardından 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında da üniversiteler üzerinden kayıt gerçekleştirilerek süreç tamamlanacak. LYS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite kayıt sürecine giren öğrenciler, aynı zamanda yeni eğitim-öğretim yılına ne zaman başlayacaklarını öğrenmek üzere araştırmaya koyuldu. Üniversite kayıt süreciyle ve yeni eğitim-öğretim yılının ne zaman başlayacağıyla ilgili detaylı içeriğe haberimizden erişebilirsiniz.

2017-2018 YILI ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Her üniversitenin açılış tarihi farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle öğrencilerin kendi üniversitelerinin resmi web sitesinden akademik takvimlerini incelemesi gerekmektedir. Ancak, genelde tüm üniversitelerin başlangıç tarihi eylül sonu – ekim başı aralığında olmaktadır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Üniversite kayıtlarında iki tarih geçerli olmaktadır. Birincisi, internet üzerinden başvurular 11-16 Ağustos tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak. İkincisi ise, üniversiteler üzerinden kayıtlar 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

->Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi,

->Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz) Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge,

->Nüfus cüzdanının onaylı örneği,

->İkametgâhı ile ilgili beyanı,

->Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge

->12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)

->Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

2017-2018 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILITAKVİMİ:

2017-2018 yeni eğitim öğretim yılı;

Birinci kanaat dönemi, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak, 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek.

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.