2017 Üniversite Tercihleri Nasıl Yapılacak

Bu sayfamızda üniversite tercihleri nasıl yapılacak sorusunun cevabını vererek tercih işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

ÖSYM tarafından yayınlanmış olan kılavuzda adayların tercih işlemleri esnasında dikkat etmeleri gerekenler sıralanmıştır. Adayların tercihlerini yapabilmeleri için öncelikle ait oldukları gruplardan hangi tercihleri yapabileceklerini incelemeleri gerekmektedir. Her öğrenci tercih etme hakkı bulunan yükseköğretim programları arasından tercihini yapabilecektir. Bu işlemler sırasında tercih edilen programlar en fazla istenenden en az istenen doğru sıralanmalıdır.

Her aday tercihlerini ilgili internet sitesinden bizzat kendisi gerçekleştirecektir. Bu tercih işleminin gerçekleşmesi için adayın en az bir puan türünden baraj puan olan 14o ve üzerinde puan almış olması gerekmektedir. Bir öğrencinin sınavsız geçiş hakkı bulunuyor ise bu adaylarda 140 ve üzerinde puan şartı aranmayacaktır.

Hem sınavsız geçiş hakkı bulunan hem de 140 puan ve üstünde puan alan adaylar tercihlerini yaparken istek sırasına göre sınavlı veya sınavsız tercihte bulunabilecektir. 140 ve üzerinde puan alamayan ve sınavsız geçiş hakkı da bulunmayan adaylar hiçbir şekilde tercih hakkına sahip değildir.

Üniversite Tercihleri Hakkında Görüşlerinizi Aşağıdan Hemen Paylaşabilirsiniz

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.