2015-2016 Üniversite Tercihleri Ne Zaman Başlayacak

Bu sayfamızda 2015-2016 eğitim öğretim yılı üniversite tercihleri ne zaman yapılacak, tercih işlemleri ne zaman başlıyor sorularının cevabını vermeye çalışacağız.

Üniversite hayalini kuran gençlerin sınav maratonunu geride bırakmalarının ardından şimdi sıra tercih işlemlerinde. Binlerce öğrenci ve veli şimdi dört gözle tercihlerin yapılacağı zamanı bekliyor. Üniversite adaylarının tercih işlemleri için beklenen zaman 6 Temmuz. 6 Temmuzda başlayacak olan tercih işlemleri 14 Temmuz 2015 tarihinde son bulacak.

Bununla birlikte adayların tercih işlemlerinin başlaması için belirlenen son tarih ÖSYM’nin resmi internet sitesinden adaylara ilan edilecek. Resmi olarak yapılacak olan açıklamalar için adaların ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan (http://www.osym.gov.tr/) adresini sık sık kontrol etmeleri gerekiyor.

Adayların tercih işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan tek şey ise TC kimlik numaraları ve şifreleri. ÖSYM’nin resmi olarak açıklama yapmasının ardından adaylar ilgili internet sitesine TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak tercih işlemlerini başlatabilecek. Adayların başka şekilde tercih yapabilmeleri ise mümkün değil. Elden veya posta yolu ile yapılan tercihler geçerli kabul edilmeyecek.

Üniversite Tercihleri Ne Zaman Başlıyor Hakkında Görüşlerinizi Aşağıdan Hemen Paylaşabilirsiniz

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.