2014 YGS Sınav Soruları ÖSYM Kitapçıkları

2014 ygs sınav soruları ösym kitapçıkları hakkında bilgi kısaca

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi ÖSYM’nin birinci sınavı olan YGS sorularının yüzde 20’si rastgele olarak seçildi ve 32 sorunun numaraları  ile birlikte cevapları açıklandı.

6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da yapılan değişiklikle 33. madde ve 53.maddenin birinci fıkrası (ç) bendi gereğince ÖSYM sınavlarının soru ve cevapları 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışına çıkarıldı. Yani öğrenciler sınav sorularının tamamının cevaplarını öğrenemeyecek.

Her adaya farklı kitapçık dağıtılarak en önemli güvenlik unsurunu gerçekleştirdikleri yönünde yapılan açıklamada 2014-YGS’ye katılan adaylar düşünülerek tüm soruların tamamından sadece rastgele seçilen yüzde 20’si soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte açıklanacak. Bu sayede adayların sorulara verdikleri cevapları takibi sağlanacak.

Sınav sorularının tamamından rastgele olarak seçilen 32 soru; yani sınav sorularının yüzde 20’si  ÖSYM’nin internet sayfasındaki bağlantıda Temel Soru Kitapçığı adı altında açıklandı.

Telif hakkı ÖSYM’de kalmak şartıyla basın ve yayın organları herhangi bir bedel ödemeden Temel Soru Kitapçığını yayınlayabilecek.

ÖSYM’nin konuyla ilgili açıklamasına göre Temel Soru Kitapçığı adı altında yayınlanan sorular ve cevapları dışındaki sorular gizli bilgi olarak nitelendirilecek. Gizli bilgi olarak nitelendirilen bu sorulardan herhangi birinin başka organlar tarafından paylaşılması halinde paylaşımları yapan kişi ya da kurumlar hakkında yasal işlem başlatılacak.

2015 YGS Sınav Soruları Nasıl Olacak Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.