2014 YGS Sınav Kuralları

2014 ygs sınav konuları hakkında bilgi kısaca, 2014 ygs sınav kuralları

23 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan 2015 YGS için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sınav Türkiye’deki sınav merkezlerinde ve Lefkoşa’da gerçekleştirilecek.

YGS’ye girecek adaylar, giriş belgelerini TC kimlik numaralarını ve şifrelerini ÖSYM’nin sitesine girerek alabilecek. Giriş belgesi üzerinde adayın sınav bilgileri, sınava gireceği merkez, bina, salon, adayın fotoğrafı gibi bilgileri bulunacak. Adayların adresine sınava giriş belgesi gönderilmeyecek.

ÖSYM sayfasından sınav giriş belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktısını alan öğrencilerin bu belgenin yanında üzerinde TC kimlik numarasının ve fotoğrafının üzerinde soğuk damganın bulunduğu nüfus cüzdanları ile son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraflarının bulunması gerekiyor.

Sınava girecek olan öğrencilerin sınav yerlerinde sınav başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor. Bu nedenle olası trafik durumlarının da göz önünde bulundurulması şart.

Kalem de getirilmeyecek

Sınavın gerçekleştirileceği bina ve salonlarda en az 1 tane duvar saati bulunacak. Kalem, silgi, kalemtıraş vb. sınav araç gereçleri ve şeker, peçete gibi ihtiyaçlar ÖSYM tarafından öğrencilere dağıtılacak. Adaylar sınava sadece şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek.

Sınav saati gelmeden bir süre önce öğrenciler içeri alınmaya başlanırken, içeri alınmadan önce güvenlik kontrolüne tabi tutulacak. Aday öğrencinin sınava girebilmesi için yanında Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı (ya da süresi geçerli olan pasaport) bulundurması gerekiyor.

Sınav binasına her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah, anahtarlık, bozuk para, çanta, saat, cüzdan, kolye, küpe, bileklik gibi takılar (alyans hariç), broş (basit toplu iğne hariç), iletişim araçları (telefon, telsiz, kablosuz iletişim araçları, bluetooth vb.), kağıt, defter, kitap, ders notu,  plastik ve cam içerikli materyaller, kalem, silgi, kalemtıraş, cetvel, pergel, açıölçer gibi ders araç gereçleri alınmayacak.

Sınav esnasında ya da sınav binası içinde bu tür eşyaları taşıdığı tespit edilen kişilerin sınavları geçersiz kabul edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen müfredata göre YGS’de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi uygulanacak. Türkçe’den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ahlak bilgisi veya felsefeden 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13 ve biyolojiden 13 soru sınavda yer alacak.

YGS’nin gerçekleştirileceği 23 Mart Pazar günü kimliğini kaybeden öğrencilerin nüfus cüzdanı temin edebilmesi için saat 07.00’den 10.00’a kadar il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık olacak.

2015 YGS Sınav Kuralları Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.