2014 Yaz Saati Uygulaması Ne Zaman Başlıyor

2014 yaz saati uygulaması ne zaman başlıyor hakkında bilgi kısaca

Gün ışığından fazla yararlanmak amacıyla 31 Mart Pazartesi saat 03.00’dan itibaren saatler bir saat ileri alınacak ve yaz saati uygulaması başlayacak. 30 Mart Pazar günü geçilmesi gereken uygulama, yerel seçimler nedeniyle 1 gün gecikmeli başlayacak.

16 Şubat tarihli Resmi Gazete’de yer verilen Bakanlar Kurulu kararına göre mart ayının son günü yaz saati uygulaması başlayacak.

Yaz saati uygulamasına göre tüm Türkiye’de 31 Mart Pazartesi günü saat 03.00’dan itibaren saatler 1 saat ileri alınacak ve güneş ışığından faydalanma artırılmış olacak.

26 Ekim Pazartesi günü gece saat 04.00’dan itibaren de saatler 1 saat geri alınarak bu yılki yaz saati uygulaması sonlandırılmış olacak.

30 Mart Pazar günü geçilmesi beklenen uygulamada bu yıl 30 Mart yerel seçimleri nedeniyle 1 günlük gecikmeye uğrayacak ve 31 Mart Pazartesi günü 03.00’da saatler 1 saat ileri alınacak.

Yaz saati uygulamasının yerel seçimler nedeniyle ertelenmesi ile ilgili açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, vatandaşların seçim günü saat değişikliğinden etkilenmesini engellemek amacıyla böyle bir ertelemeye gidildiğini belirtti ve 1 saatlik bir fark için herhangi bir partinin oy kaybına sebebiyet vermek istemediklerini ekledi.

2014 Yaz Saati Uygulaması Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.