2014 Seçim Görevlilerinin Net Ücretleri

2014 Seçim Görevlilerinin Net Ücretleri hakkında bilgi.

Önümüzdeki pazar yani 30 Mart 2014 tarihinde yerel yönetim seçimleri gerçekleşecek. Yasal zaman içerisinde propagandalarını yapan partiler heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. Halkımız ise pazar günü kararını verecek. Herkes kafasında son düşüncelerini kuruyor.

5 senede bir ülkemizde yerel seçimler yapılmaktadır. Bu seneki seçimlerde 52 milyon 695 bin 831 seçmen 194 bin 310 sandıkta oy kullanacak. Kadın erkek oranı ise sırasıyla 26 milyon 704 bin 757 / 25 milyon 991 bin 075.

Sandık kurulları ise bir başkan ve altı asil üye ile altı yedek üyeden oluşacaktır. Bu da küçük bir hesap yapıldığında 1 milyon 165 bin 860 kişinin sandık başkanı olacağı manasına gelmektedir. Diğer sandık görevlileri ile birlikte yaklaşık olarak 2 milyon insan sandık görevlisi olacak.

Bu insanlara elbette bir miktar ücret ödenmektedir. Buradan seçimin ne kadar maliyetli olduğunu anlayabiliriz. Bundan da seçimlerin vaktinde yapılmasının ülke ekonomisi açısından daha faydalı olacağı düşüncesine ulaşmaktayız.

23 Temmuz 2013 tarihli Yüksek Seçim Kurulu kararına göre 2014 senesinin Mart ayında yapılacak olan seçimlerde sandık başkanı 70,50 TL, sandık üyeleri 61,50 TL, bina sorumluları ise 70,50 TL alacak.

“http://www.ysk.gov.tr/ysk/docs/Kararlar/2014Pdf/2014-90.pdf ” adresinden de öğrenebileceğiniz üzere sandık kurulu görevlilerin ücretleri şu şekilde düzenlenmiştir:

“Sandık kurullarına yapılacak ödemeler:

Kurulumuzun ücret kararında belirlenen tarife esas alınarak;

a) Kurs verilen sandık kurulu başkanlarına 4 (dört),

b) Kurs verilmeyen sandık kurulu başkanlarına 3 (üç),

c) Devlet memuru olan ve eğitim verilen üyeye 3 (üç),

ç) Eğitim verilmeyen sandık kurulu memur üyeye 2 (iki),

d) Siyasi parti üyelerine 1 (bir), gündelik ödenir.”

Böylece bina sorumlusunun toplamda 211,50 TL, sandık kurulu başkanının 282 TL, devlet memuru üyelerin 184,5 TL, siyasi parti üyelerinin 61,50 TL alacağını görmekteyiz.

Sandık kurulu üyeleri günlük yevmiyelerini almak için çalışanların düzgün biçimde tespit edilmesi gerekiyor. Sandık kurulu başkanları bu üyelerin T.C. kimlik numaralarının yanında bordroda imzalarını almalı ve eksik bırakmadan doldurup ilçe seçim kuruluna seçim gecesi teslim etmelidir.

Seçim bittikten en geç 15 iş günü sonrasında sandık kurulu üyelerinin ücretleri ödenecektir. 31 Temmuz 2014 tarihine kadar da yerel seçimlerde ücret alma hakkına sahip kişilere ödemeler devam edecek. Ancak 31 Temmuz gününden sonra hiçbir şekilde ödeme yapılması mümkün olmayacak. Görevli kişiler belirtilen tarih gelmeden önce kimlikleri ile birlikte bankalardan paralarını almalıdır.

İlçe seçim kurulu adına açılacak vadesiz hesaptan sandık kurulu başkanlarına ve üyelerine ödemeler yapılacaktır. Elden ödeme hiçbir şekilde yapılmayacaktır. Ücret alacakların hesap açmalarına gerek yoktur. Kimlik kartını bankaya ibraz etmeleri ödemelerini almaları için yeterlidir. Seçim kurulları bankaların bu işlemlerden ek ücret almasına veya kesinti uygulanmasına izin vermeyecektir.

sandık görevlileri kaç para alacak1

2014 Seçim Görevli Ücretleri Hakkında Yorum Yapabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.