2014 Kutlu Doğum Haftası Ne Zaman

2014 kutlu doğum haftası ne zaman hakkında bilgi kısaca

Hz. Muhammed (sav)’in miladi doğum tarihi olan 20 Nisan gününü içinde barındıran hafta pazartesi gününden pazar gününe kadar kutlu doğum haftası olarak kutlanır.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye diyanet Vakfı Peygamberimizin doğum gününü içinde bulunduran haftayı Kutlu Doğum Haftası olarak belirlemiştir.

Bu yıl da 14-20 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanacak Kutlu Doğum Haftası’nın bu seneki teması ise “Hz. Peygamber ve İnsan Yetiştirme Düzenimiz” olarak seçildi. Her geçen yıl daha kapsamlı etkinliklerin olması ile bu yıl da büyük bir organizasyon yapılması bekleniyor.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in doğum günü olan Mevlid-i Nebevi, yani Mevlid Kandili yüzyıllar boyunca kutlanmıştır ve kutlanmaya devam edecektir. İnsanlık için bir umut kaynağı olarak görülen ve en büyük peygamber olan Hz. Muhammed (sav) 571 yılında dünyaya teşrif etmiştir. Doğduğu gün ise tam olarak Kameri aylardan Rebiü’l-evvel’in 12. gecesidir. Bu gece halk arasında Mevlid Kandili olarak bilinir.

O dünyaya geldiği zamanlarda dünyada cehaleti, ahlaksızlık hakimdi ve Allah inancı çok gerilerde bırakılmıştı. İnsanlar korkunç bir durumdaydı ve insanlık için zor zamanlar yaşanmaktaydı. Zulümler artmıştı ve insanlar dünyada yaşayamayacak durumdaydı.

Hz. Muhammed ise İslam dinini tebliğ ederek dünyaya ışık tuttu ve Allah inancı ile kalplerimize yol gösterdi. Dünyaya barış, adalet, eşitlik, kardeşlik, huzur geldi.

Allah’a ve onun peygamberliğine inanan insanlar hayatın anlamını, huzuru, doğru yolu buldu. Bu mübarek insanın doğduğu gece ise çok mübarek bir gecedir. Tüm dünya için adeta başlangıç olan bu gün, 17 Nisan gününü içine alan 14-20 Nisan 2014 tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası ile kutlanacak.

2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası Ne Zaman Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.