2014 Engelli Sınavı EKPSS Ne Zaman Yapılacak

Engelli sınavı 2014 ne zaman yapılacak, 2014 EKPSS başvuru ve sınav tarihi ile ilgili detaylar açıklandı.

E-KPSS Sınav Tarihi ve EKPSS Başvuru Tarihi İle İlgili Detaylar Netleşti

Belirli bir sisteme bağlanması amaçlanan engellilere kamu kuruluşlarında istihdam sağlanması konusu hakkında 2011 senesinde özel bir yönetmelik oluşturulmuştur. Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik adıyla anılan ve ilk uygulaması 2012 senesinde ÖSYM Başkanlığınca yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) adıyla yapılan bu yönetmelik ile birlikte engelliler için yapılan kamuya giriş sınavı merkezi hale getirilmiştir.

ekpss engelli

2012 yılında ÖMSS olarak yapılan ve herkesin aklında bu şekilde yer eden sınavın 2014 yılından itibaren ismi Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) olacaktır.

Sınava ilişkin yönetmeliğe göre EKPSS puanları takibindeki sınava kadar geçerlidir. Örneğin 2012 ÖMSS puanları, 2014’te yapılacak EKPSS’ye kadar geçerliliğini koruyacaktır.

Bu yeni EKPSS sınavı 31 Ağustos 2014 tarihinde yapılacaktır. Yine ÖSYM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek sınavın başvuru tarihleri henüz belirtilmemiştir.

Kurumların engelli kadrolarını bildirme süresi, ilgili yönetmeliğin 13 maddesinde şu şekilde belirtilmiştir: “Yerleştirme talebi Madde 13 – (1) Kamu kurum ve kuruluşları birsonraki yıl için özürlü memur alımı yapacakları münhal kadrolarını; Başkanlığın resmi internet sitesindeki”DPB e-Uygulama” kısmının “Özürlü Personel İşlemleri ” başlıklı bölümünde yer alan “ÖMSS veya KuraSonucuna Göre Yerleştirme Yapılması Talep Edilen Kadrolara İlişkin Bilgi Formu”ndaki bilgi alanlarını tam ve eksiksiz olarak doldurmak suretiyle, ilgili yılın Ekim ayı sonuna kadar on-line olarak Başkanlığa gönderir.”
Bu madde uyarınca 2014 kılavuzunda bulunacak kadroların kurumlar tarafından en geç 2013 senesinin 10. Ayı sonuna kadar bildirilmelidir.

Engelli Memur Seçme Sınavı EKPSS Sınav ve Başvuru Tarihi Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

19 yorum

  1. ekps sınav kayıtları ne zaman olucak bilgisi olan varmı lütfen yardımcı olsun bide hangi yayınevine çalışmalıyız lütfen para yatacakmı lütfen yardımcı olunuz teşekkürler

  2. 2014 engelli kamu personelseçme sınavı ne zaman yapılacak ve ayın kaçında belli olacak 2014 engelli kamu personel seçme sınavı başvuruları ne zaman olacak ve para alınacakmı.

    • 2014 EKPSS Başvuruları ayrıca yapılacak. Daha önce ÖMSS’ye yaptığınız başvurudan bağımsız bir sınav bu. 2014 EKPSS yapılana kadar herhangi bir engelli memur alımı olursa, 2012 ÖMSS puanları kullanılacak. Ancak EKPSS’den sonra yapılacak olan alımlar için artık EKPSS puanları kullanılacaktır. Bu sebeple 2014 EKPSS başvuruları başladığında başvurunuzu mutlaka yapın. Kura çekimleri ÖMSS’de olduğu gibi EKPSS’de de yapılacaktır diye umuyoruz. Bu konuda kesinlik yok.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.