2014 Engelli KPSS Ne Zaman Yapılacak

Engelli KPSS 2014 Sınav Tarihi Açıklandı

2014 Engelli KPSS 27 Nisan 2014 Tarihinde ÖSYM tarafından Yapılacak.

Engelli KPSS 2014 Memur seçme sınavı ne zaman yapılacak ? 2011 senesinde Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik ismiyle çıkarılan yönetmelik, engelli şahısların kamu kuruluşlarında işe alınmasının belirli bir sisteme göre yapılmasını amaçlamaktadır.

Söz konusu yönetmelik sayesinde özürlü şahıslara yapılan kamuya giriş sınavı merkezileşmiştir. Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) adıyla 2012 yılında ilk uygulaması gerçekleştirilen sınav ÖSYM Başkanlığınca yapılmıştır.

ekpss 20142012 senesinde ÖMSS adıyla yapılmış olan sınav 2014 senesinden başlamak üzere Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ismiyle yapılmaya devam edecek. Konu ile ilgili yönetmelik uyarınca EKPSS’de elde edilen puanlar takip edecek sınava kadar geçerlidir. Örneğin 2012 ÖMSS’de elde edilen puanlar 2014 EKPSS’ye kadar geçerli olacaktır.

ÖSYM’nin yayınladığı 2014 Sınav Takvimi’nde belirttiği üzere 2014 senesinde özürlü memur adaylarına yapılacak olan EKPSS 27.04.2014 tarihinde yapılacaktır. Sınav önceden olduğu gibi ÖSYM Başkanlığınca yapılacaktır fakat başvuru tarihleri halen belirtilmemiştir.

2014 senesindeki kılavuzda gözükecek engelli kadrolarının kurumlar tarafından 2013 senesi onuncu ayının sonuna kadar bildirilmesi gerektiği ilgili yönetmeliğin 13.maddesinden anlaşılabilir: “Yerleştirme talebi Madde 13 – (1) kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için özürlü memur alımı yapacakları münhal kadrolarını; Başkanlığın resmi internet sitesindeki ‘DPB e-Uygulama ‘ kısmının ‘Özürlü Personel İşlemleri’ başlıklı bölümde yer alan ‘ÖMSS veya Kura Sonucuna Göre Yerleştirme Yapılması Talep Edilen Kadrolara ilişkin Bilgi Formu’ndaki bilgi alanlarını tam ve eksiksiz olarak doldurmak suretiyle ilgili yılın Ekim ayı sonuna kadar online olarak Başkanlığa gönderir”

27 Nisan 2014 EKPSS Engelli Memur Seçme Sınav Tarihi Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.