2014 DGS Başvuruları ÖSYM Rehberi

2014 DGS Başvuruları ÖSYM Rehberi hakkında bilgi kısaca.

Dikey Geçiş Sınavı, yani DGS Açıköğretim Önlisans Programları Mezunları ile Meslek Yüksekokulu mezunlarının lisans öğretimine geçmeleri için girmeleri gereken bir sınav. Bu sınav 2014 senesi için 19 Temmuz günü yapılacak. Sınava girmek için yapılacak başvurular ise 26 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında tamamlanmalı.

Yukarıda bahsi geçen programlardan mezun kişiler haricinde yine bu programlarda hala son sınıfta okumakta olup mezuniyet şartlarını staj dışında yerine getirmiş olanlar da başvuru yapabilir. Bunlar dışında da KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) vatandaşları arasından meslek yüksekokullarının mezunları ve son sınıf öğrencileri, meslek yüksekokulu isminde olmayan ancak herhangi bir mesleğe hazırlık için eğitim veren ön lisans programlarından mezun olmuş kişiler ve aynı şartlar altında başka bir ülkede mezun olup denkliğini almış olanlar sınava başvurabilir. DGS’ye girmeleri zorunlu olan bir başka grup ise İLİTAM (İlahiyat Lisans Tamamlama Programları) için yerleştirmelere katılmak isteyenler. Onların da yerleştirmeleri DGS puanları uyarınca merkezi olarak yapılacak.

ÖSYM’ye ait http://www.osym.gov.tr adresinden Aday Başvuru Formu ile 2014 DGS Kılavuzuna ulaşmak mümkün. Kılavuzun satışı veya dağıtımı olmayacak. Sınav ile ilgili tüm bilgiler ve başvurma, tercih, değerlendirme gibi konulardaki tüm soruların yanıtları kılavuzda yer almaktadır. DGS’ye aday olmak isteyenler kılavuzu incelemeden geçmemeli.

DGS-Basvuru-Tarihleri-2014-600x600

2014 DGS Başvuru Tarihi Hakkında Yorum Yapabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.