2013 Aşure Günü Ne Zaman Başlıyor

Aşure Günü Ne Zaman 2013

Bu yıl Muharrem ayı 4 Kasım Pazartesi gününden itibaren başlıyor. 4 Kasım, Hicri Takvimin ilk günüdür. Bugünü oruçlu geçirmek isteyenlerin Pazar gecesi sahura kalkmaları gerekir. Bu ayın ilk on gününü oruçlu geçiren kimsenin rızkı bereketlenir, ömrü uzar.

Özellikle bu ayın 8, 9 ve 10. günlerinde oruç tutanlar 900 yıllık bir sevaba kavuşmuş olur. Onuncu gün de dahil olmak üzere ilk on gün oruç tutmak ve onuncu gün aşure pişirmek değerli bir nafile ibadettir. Diğer nafile ibadetlere nazaran sevabı daha boldur. Bu ibadeti yapanların Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’le birlikte cennete girecekleri vaat edilmiştir. Bazı sağlık ve iş problemleri nedeniyle oruç on gün tutulamayabilir. Buna rağmen sekiz, dokuz ve onuncu günlerde oruç tutulursa yine sevap kazanılabilir. Peygamberimiz seferde olduğu için dokuzuncu gün oruç tutamamış, bunu soranlara seneye yaşarsak dokuzuncu gün de tutarız diye teselli etmiştir.

Muharrem ayının dokuz ve onuncu günlerinde teşbih namazı, gecelerinde teheccüd namazı kılınabilir. Teheccüdler dört rekat olarak ve her rekatında elli ihlas suresi okunarak kılınırsa faydalı olacaktır.

Aşure günü ayın en faziletli günüdür. Birçok önemli dini hadise bugün gerçekleşmiştir. Hz. Adem bağışlanmış, Hz. Nuh, tufandan kurtulmuş, Hz. Eyüp iyileşmiş, Hz. Musa firavun zulmünden kurtulmuştur.

2013 Aşure Günü Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.