2013-2 KPSS Tercih Kılavuzu ÖSYM

ÖSYM 2013/2 KPSS Tercih Kılavuzu, 2013 KPSS tercih Kılavuzu indir yükle kadrolar ve kontenjanlar

Kamu Hizmetlerine İlk Kez Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri kapsamında personel ihtiyacı olan kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına atama gerçekleştirmek için adayların başvuruları kabul edilmeye başlandı.

ÖSYM KPSS Tercih Kılavuzu

Bu hususta yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2013/2 Tercih Kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans seviyeleri farklı olmak üzere tercih kabul edecek kadro ve pozisyonlar yer almaktadır.

Kılavuz Bugün itibariyle ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlandı.

2013/2 KPSS Tercih Kılavuzu İncelemek İçin Tıklayın

Adayların bu kılavuzda bulunan kadro ve pozisyonlara başvuru yapabilmeleri için, 7-8 Temmuz 2012 ve 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleşmiş Kamu Personel Seçme Sınavlarından herhangi birine girmesi ve girdiği sınavdan gerekli puanı elde etmiş olması gerekmektedir.

Yerleştirme işlemlerinde eğitim seviyelerine göre esas alınacak puan türleri şunlardır; ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı esas alınır.

Adaylar kılavuzda adı geçen kurumlar kapsamında oluşturulan tercihler 18-27 Kasım 2013  tarihleri içinde, gerekli şartlara da uyarak yapılacaktır. ÖSYM tercihlerini https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kabul edecektir. Bu sisteme TC Kimlik Numaraları ve aday şifreleri yazılarak girilir. Tercihler yalnız internetten kabul edilecektir. ÖSYM’ye posta ile  gönderilen ya da elden getirilen tercih listeleri kabul görmeyecektir.Tercih süresi yukarıda belirtilen tarihlerle sınırlıdır. Bu tarihlerin uzatılması söz konusu değildir.

Yerleştirme için başvuracak tüm adayların KPSS-2013/2 Tercih Kılavuzunu özenle incelemeleri önerilir.

KPSS Tercih Kılavuzu 2013-2 Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.