2012 LYS Tercihleri Nasıl Yapılır

2012 LYS tercihleri başladı. Tercihler 23 Temmuz – 3 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak … Sitemize derszamani.net’e gelen sorularda 2012 LYS tercihlerinin nasıl yapılacağı soruluyor. Bu konu hakkında kısa bir bilgi verelim istedik. 2012 LYS tercihleri nasıl yapılır ?

Üniversite adayı yerleştirme puanı ve sıralamasını göz önüne alarak oluşturduğu makul LYS tercih listesini , süresi içerisinde (23 Temmuz 2012 – 3 Ağustos 2012 ) ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi http://ais.osym.gov.tr adresinden, aday şifresi ve T.C kimlik numarasıyla girerek gönderecektir. Adaylar tercih listelerini oluştururken mutlaka bir uzmandan yardım alsınlar.

LYS Tercihimi Nasıl Yapacağım ?

LYS tercihlerini adaylar http://ais.osym.gov.tr adresini kullanarak göndereceklerdir. Adaylar tercihlerini kaydetmeden önce mutlaka detaylı bir şekilde kontrol etmeli, son şekline göre tercihlerini kaydettikten sonra çıktı almaları yararlarına olacaktır. Yine adayların son zamanlarda meydana gelen , “adayların haberi dışında tercihlerinin değiştirilmesi/değişmesi” olaylarına meydan vermemek için, tercihlerin son günü olan 3 Ağustos 2012 günü tercihlerinde herhangi bir değişiklik var mı yok mu diye aday işlemleri sistemine girerek kontrol etmeleri yararlarına olacaktır. LYS yerleştirme sonuçları 2012 açıklandığında sitemiz soruegitim.com’dan öğrenebileceksiniz.

LYS tercihleri İnternet aracılığıyla bireysel olarak ya da herhangi bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapılabilecektir. Tercihini Başvuru Merkezi aracılığıyla yapan adaylar 2 TL Başvuru Hizmeti Ücreti ödeyeceklerdir.

ÖSYS tercih işlemlerine katılma hakkı elde eden adaylar, üniversite tercihlerini yapacaklardır.

LYS tercih işlemi için bankaya herhangi bir ücret yatırılmayacaktır.

Tercihlerini İnternet üzerinden bireysel olarak yapacak adaylar, “Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir” uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan çıktı almaları gerektiği konularında önemle uyarılmaktadır. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ve işlemlerini eksik yapmaktan çekinen adayların tercihlerini bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapmaları yararlarına olacaktır.

Adaylar, ÖSYS tercih işlemini tamamladıktan sonra, tercihlerini bilgilerini ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden mutlaka kontrol etmelidir. 

2012 2013 -Üniversite adaylarına duyurulur.

derszamani.net

1 yorum

  1. merhabalar arkadaşlar tercihlerin bitmesine 2 gün kala hala karar veremedim. hiç uzatmıyım bana ege de 9 eylul de marmara da ve ist ünv.de hemşirelik geliyor , arkadaşlarımla terchlerim hakkında konusurken hemşirelik yazma pişman olursun erken ölürsün hastane kokusu cahil insanların çenesi çekemessn okdar sabırlı mısın 3 kurusa değer mi bilmem ne diyorlar onlara göre elektrk elektronik yazmalıymışım manisa balıkesir sakarya kütahya gibi yerlerde geliyor sizce ? lütfen yardım edin lütfen :( :(

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.