2012 DGS Tercih Kılavuzu

2012 DGS Tercih Kılavuzu tercihler kılavuzu ve tercih işlemleri sayfası. 2012 DGS Tercih Kılavuzu ve tercih işlemleri
2012 DGS Tercih Kılavuzu tercihler kılavuzu ve tercih işlemleri önümüzdeki hafta başlayabileceği öngörülüyor. 2012 DGS Tercih Kılavuzu ve tercih işlemleri sayfasına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

2012 DGS Tercih İşlemleri (Bağlantı tercihler başladığında aktif olacak)

2012 DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK

dgs tercih kılavuzuAdaylar; 2012-DGS puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Tercihler bireysel olarak internet aracılığıyla aday tarafından elektronik ortamda yapılacaktır.

Tercih edilmek istenen programların varsa koşullarının dikkatlice incelenmesi gerekir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur. Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır.

dgs yerleştirme klavuzu,2012 dgs başvuru kılavuzu,2012 dgs kılavuzunda,dikey geçiş sınavı 2012 dgs, 2012 dgs intibak, 2012 dgs kontenjan kılavuzu, kılavuzunda geçiş yapılabilen bölümlerde yapılan değişiklikler, dgs,dgs tercih kitapçığı

derszamani.net

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.